Την άποψη ότι η εμφάνιση μόνο των δύο πολιτικών αρχηγών σε ένα ντιμπέιτ εξυπηρετεί την πόλωση και τον διχασμό εξέφρασε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς καθώς, όπως τόνισε, «το να ακουστούν τέσσερις ή πέντε απαντήσεις επί συγκεκριμένου ερωτήματος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν στερεί τη δυνατότητα από το εκλογικό ακροατήριο να παρακολουθήσει πραγματικά τη θέση των κομμάτων επί αυτών».
«Είμαστε έτοιμοι για πάρα πολλά ντιμπέιτ και για όσα χρειάζονται -μπορεί να είναι και θεματικά- όμως η λογική του να είναι μόνο οι αρχηγοί των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων δίνει μια δυνατότητα τελικά για όποιον επιδιώξει την πόλωση και τον διχασμό να την καταφέρει» τόνισε ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στο νομό Κιλκίς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Η σκοπιμότητα είναι, μέσα από το ντιμπέιτ, να εξυπηρετηθεί η καλύτερη ενημέρωση των Ελλήνων σε σχέση με τα προγράμματα των κομμάτων υπό τη βάσανο των ερωτήσεων των δημοσιογράφων. Αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται είτε είναι τέσσερις, είτε πέντε, είτε έξι με όσο χρόνο χρειαστεί οι πολιτικοί αρχηγοί για να δεχθούν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Η εμφάνιση μόνο των δύο εξυπηρετεί την όποια πόλωση και τον όποιο διχασμό θα επιδιώξει κάποιος. Το να ακουστούν τέσσερις ή πέντε απαντήσεις επί συγκεκριμένου ερωτήματος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν στερεί τη δυνατότητα από το εκλογικό ακροατήριο να παρακολουθήσει πραγματικά τη θέση των κομμάτων επί αυτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν πρέπει» -συνέχισε ο κ. Γεωργαντάς- «αυτή η δυνατότητα να ακούσει ο ελληνικός λαός με άμεσο τρόπο τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών να γίνει μία αφορμή για να υπάρχει πόλωση και διχασμός. [Αντίθετα πρέπει] να ακουστούν με ψυχραιμία, με ηρεμία και με άνεση χρόνου όλες οι απόψεις όλων των πολιτικών αρχηγών».
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε: «Για ποια κρυφή ατζέντα μας μιλάνε αυτοί οι οποίοι με τις αποτυχίες τους και με τις εσφαλμένες πολιτικές τους, είναι αυτοί που έδωσαν τη δυνατότητα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να παραμείνει στη χώρα, έδωσαν τη δυνατότητα να έχουμε αυτή τη σκληρή επιτήρηση την οποία έχουμε, την αυστηρή επιτήρηση, αυτοί που έδωσαν τη δυνατότητα να παραχωρηθεί όλη η ακίνητη περιουσία της χώρας για 100 χρόνια στο Υπερταμείο;
Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής τις οποίες έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία έχουν σχέση με το ΔΝΤ. Εμείς επί όλων των ζητημάτων έχουμε τοποθετηθεί με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια γίνεται, είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε να επιχειρήσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας μας».
«Χάσαμε 4,5 χρόνια με αυτή την "απίθανη" κυβέρνηση, τίποτα απ'' όσα δεσμεύτηκε, τίποτα απ'' όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό δεν κατόρθωσε να πράξει και πραγματικά η ελληνική οικονομία μετά από 4 χρόνια που έχασε και από τόσα δισ. που φορτώθηκαν στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου προσπαθεί να κάνει τη νέα επανεκκίνησή της. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πια αξιοπιστία, ούτε το πρόγραμμα, ούτε ο σχεδιασμός, ούτε η επιθυμία από αυτή την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το αναγκαίο πρόγραμμα που χρειάζεται η χώρα», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.
Ερωτηθείς για τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Γεωργαντάς είπε: «Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο και πλέον απ'' ό,τι διαφαίνεται το ζήτημα των προφορικών κυρώσεων ή καταγγελιών πλέον κρίνεται αναποτελεσματικό. Θεωρώ ότι με αποφασιστικότητα, συντονισμένα και με σχέδιο πρέπει να επιδιώξουμε μέσω των συμμαχιών εκείνων τις οποίες διαθέτουμε και της ΕΕ φυσικά ως ένα πρώτο όπλο που έχουμε στα χέρια μας να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι θα υπάρξουν ουσιαστικές και πραγματικές κυρώσεις. Ήδη είμαστε σε ένα σχετικά καλό δρόμο με βάση τις αποφάσεις του αρμοδίου συμβουλίου της ΕΕ και θέλω να πιστεύω ότι πραγματικά δεν θα χρειαστεί να κλιμακωθεί όλη αυτή η ένταση η οποία συστηματικά προκαλείται από την άλλη πλευρά. Χρειάζεται και ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα».
Σημείωσε δε, ότι, «όπως και άλλες πολλές φορές δεν θα χρειαστεί να υπάρξει περαιτέρω ενέργεια από τη δική μας πλευρά, αλλά ταυτόχρονα η αποφασιστικότητα πρέπει να είναι και σε επίπεδο ρητορικό αλλά και σε επίπεδο ουσιαστικό. Δεν πρέπει να υπαναχωρούμε συνέχεια.
Είναι αναγκαίο να τηρηθεί το Διεθνές Δίκαιο, μιλάμε για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου δεν μιλάμε για μία διμερή διαφορά. Αυτό λοιπόν πρέπει να επιδιώξουμε με κάθε τρόπο να γίνει κατανοητό από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα αυτή. Αυτό πρέπει να γίνει πολύ συντονισμένα και πολύ προσεκτικά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία intime news