«Υπάρχει μία κεντρική κατεύθυνση από την κυβέρνηση για να απλοποιήσουμε και να ψηφιοποιήσουμε ο, τι είναι αναγκαίο, έτσι ώστε, από τον απλό οικογενειάρχη, μέχρι τον ελεύθερο επαγγελματία και τον επενδυτή, το τοπίο να είναι ξεκάθαρο σε σχέση με τις δράσεις που επιθυμεί να υλοποιήσει, αλλά και τις υπηρεσίες που ζητά να τού παράσχει το κράτος» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, από την Πάτρα όπου συμμετείχε σε οικονομικό πολυσυνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς «το κράτος είναι ένα και δεν μπορεί ο πολίτης όταν απευθύνεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία, αυτή να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα όσα ζητά, από τη στιγμή που τα δεδομένα του και τα στοιχεία τα οποία ζητάει, υπάρχουν σε μία άλλη υπηρεσία».
Παράλληλα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επεσήμανε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε το πρόβλημα της διαλειτουργικότητας και της διασύνδεσης ανάμεσα σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα».
Εξάλλου, ανέφερε ότι «από 1η Δεκεμβρίου η ΑΑΔΕ θα ενημερώνεται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών για κάθε μεταβολή ληξιαρχικού γεγονότος που γίνεται σε κάθε Έλληνα φορολογούμενο, έτσι ώστε ο πολίτης να μην αναγκάζεται να πληροφορεί αυτός την ΑΑΔΕ για τις συγκεκριμένες μεταβολές».
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, με αφορμή συγκεκριμένη ενότητα του πολυσυνεδρίου όπου θα συμμετείχε, ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι «πήραμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα, έτσι ώστε η αγορά των ακινήτων να ενισχυθεί πραγματικά και να επιτελέσει τον ρόλο που χρειάζεται σε μία οικονομία», ενώ πρόσθεσε πως «Έχουμε την αναστολή του ΦΠΑ για όλα τα νεόδμητα κτίρια που έχουν βγάλει οικοδομική άδεια από το 2006 και μετά, έχουμε την αναστολή του φόρου υπεραξίας, έχουμε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο τα ποσά τα οποία αναλογούν σε αποδοχές κληρονομιάς να μπορούν να ρυθμίζονται σε 48 δόσεις, έχουμε την έκπτωση 40% του φόρου για κάθε προσπάθεια αναβάθμισης, ανακαίνισης και λειτουργικής δαπάνης που χρειάζεται ένα κτίριο». «Όλα αυτά», όπως ανέφερε καταληκτικά, «δείχνουν μία συγκροτημένη κατεύθυνση από την πλευρά της κυβέρνησης στο να βοηθήσει το συγκεκριμένο κλάδο».