Στα μεγάλα έργα στον τομέα Υγείας που γίνονται στη Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε ο Yπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι το Ογκολογικό Νοσοκομείο που θα οικοδομηθεί σε έκταση 150 στρεμμάτων στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου (προϋπολογισμού 350 εκατ ευρώ) και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο το οποίο οικοδομείται στο Φίλυρο, θα είναι τα καλύτερα νοσοκομεία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Παράλληλα ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την ανέγερση στο νοσοκομείο Παπανικολάου κτιρίου αφιερωμένου σε κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες και εργαστήρια Αιματολογικής Κλινικής, προϋπολογισμού 13,5 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης αναφέρθηκε στο έργο αναδιαμόρφωσης του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκρατείου, προϋπολογισμού 9,5 εκατομμυρίων, καθώς και στη νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς που κατασκευάζεται στο Παπαγεωργίου, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων.
Σημείωσε επίσης ότι ανακαινίζονται και εκσυγχρονίζονται σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και θα αποδοθούν έως το Δεκέμβριο του 2025. Παράλληλα επισήμανε ότι ότι «σήμερα διανύουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης και αγοράς εξοπλισμού του ΕΣΥ από την ίδρυσή του» .
Απαντώντας στη κριτική περί κατάρρευσης του ΕΣΥ, περί ελλείψεων προσωπικού και περί υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων ανέφερε: «Σε όλα τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας το προσωπικό που υπηρετεί -γιατροί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό- τον Μάιο του 2024 ανήλθε στις 14.842, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν 13.106, δηλαδή αυξήθηκε κατά 1.736.
Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων αυξήθηκαν με χαρακτηριστικά παραδείγματα την αύξηση το προϋπολογισμού κατά 71,4% του Ιπποκρατείου, κατά 57,7% του ΑΧΕΠΑ, κατά 25,8% του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος, κατά 38,1% του Θεαγενείου, κατά 63,5% του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, κατά 62,8% του Νοσοκομείου Κιλκίς, κατά 110% του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Γουμένισσας, κατά 42,5% του Παπανικολάου, κατά 63,1% του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και κατά 59,2% του Νοσοκομείου Έδεσσας.
«Η πραγματικότητα στον χώρο της Υγείας και για την Κεντρική Μακεδονία είναι ότι σήμερα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε περισσότερους γιατρούς, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερο προσωπικό και ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα. Άρα προφανώς δεν καταρρέουμε», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.