Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έθετε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τρεις όρους για να μη γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «πρωτεργάτης της κοινωνικής αντίστασης» ο άνθρωπος που υπό τη διοίκησή του η Αττικό Μετρό έστηνε fake εκδοτήρια αναρτούσε μια ιστορία όπου του είπε κάποια «γνωστή» του για τα τεστ του κορονοϊού. Μια ιστορία που ρίχνει νερό στον μύλο των «ψεκασμένων». Η ανάρτηση κατέβηκε αλλά η «ώρα της ευθύνης» που επικαλέστηκε ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει να αργεί.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωση πως θα προσφύγει σε βάρος του Γιάννη Μυλόπουλου, του πρώην πρύτανη, πρώην επικεφαλής (επί ΣΥΡΙΖΑ) της ΕΡΤ3 και πρώην προέδρου της Αττικό Μετρό (επίσης επί ΣΥΡΙΖΑ), όμως τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του παραμένουν και κάνουν τον κύκλο του διαδικτύου. Ακόμη χειρότερα. Δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά επανερχόμενος στο θέμα έγραψε ότι δεν αναφέρει τις… πηγές του λόγω προσωπικών δεδομένων και άφησε ανοιχτό και ένα ενδεχόμενο η… γνωστή του να αποφασίσει να καταγγείλει το κατά τον ίδιο, «συμβάν».
Ο Γιάννης Μυλόπουλος δεν απλά ένα στέλεχος που αξιοποιήθηκε σε μια θέση. Τοποθετήθηκε σε ένα κρατικό ενημερωτικό σταθμό και εν συνεχεία σε μια θέση άμεσα συνδεδεμένη με το συγκοινωνιακό υπόβαθρο της χώρας. Μάλιστα είναι αυτός που έχει αναλάβει όλη την αντιπολιτευτική διαχείριση σχετικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας διαρκώς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ακόμη και τον Δήμαρχο της πόλης για καθυστερήσεις.
Και είναι το στέλεχος εκείνο που εγκαινίασε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τους… μουσαμάδες στον σταθμό της Θεσσαλονίκης, ενώ 10 ημέρες πριν τις εκλογές του 2019 προσπαθούσε από κοινού με τον Χρήστο Σπρίντζη να πείσει κατοίκους και επισκέπτες ότι το έργο είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει και να δοθεί στην υπηρεσία του κοινού.
Η ανάρτηση του Γ. Μυλόπουλου, που κατέβηκε υπό το βάρος των αντιδράσεων, αποτελεί μνημείο αμφισβήτησης των διαδικασιών αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι τα τεστ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δηλαδή ότι ο ΕΟΔΥ δεν κάνει τεστ αλλά στέλνει αποτελέσματα σε όσους έχουν δώσει τα στοιχεία τους.
Έρχεται να προστεθεί δε στο μπαράζ αμφισβήτησης και αποδόμησης του επιστημονικού προσωπικού και στις αναφορές του Π. Πολάκη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, περί τσαρλατανισμού, αλλά και στο γεγονός πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφύγει να καταγγείλει τον ρόλο στελεχών του κόμματός του.
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν τελικά αυτή είναι η μέθοδος βάσει της οποίας θα επιχειρηθεί η «αφύπνιση» της κοινωνίας για την οποια ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιεί στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποδεχτεί τα αιτήματά του που ουσιαστικά αποτελούν αίτημα… συγκυβέρνησης με αφορμή την πανδημία.
Διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής στο άρθρο του στην Αυγή γράφοντας ότι το κόμμα του θα βάλει πλάτη αν ο πρωθυπουργός δεχθεί μεταξύ άλλων να καταστρώσουν μαζί σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τοποθετηθεί υπουργός υγείας κοινής αποδοχής.
Σε διαφορετική περίπτωση ο ίδιος προειδοποιεί επί λέξη ότι «όχι μόνο θα είμαστε απέναντι αλλά θα γίνουμε πρωτεργάτες της κοινωνικής αντίστασης, η μαγιά της κοινωνικής δομής για να τον εμποδίσουμε (σ.σ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη)
Ήδη πάντως στελέχη της Κουμουνδούρου επιχειρούν να αποδομήσουν κάθε ενέργεια. Από το Lockdown μέχρι τις προτάσεις των επιστημόνων ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις όπως αυτές που αφορούν στον Σωτήρη Τσιόδρα. Μάλιστα επιχειρούν να δημιουργήσουν και το αφήγημα ότι το lockdown όπως κάνει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργό και σύμβουλος στρατηγικής Νίκος Καρανίκας γράφοντας: «σε καραντίνα η δημοκρατία, η αγορά, η κοινωνία».