Η εγχώρια κομμουνιστική Αριστερά προετοιμάζεται να δώσει τη μάχη κατά της ίδρυσης στη χώρα μη κρατικών πανεπιστημίων, με την ΚΝΕ να καλεί τους φοιτητές σε «οργανωμένο αγώνα και πανελλαδικό συντονισμό, για να σηκωθεί, ένα μαζικό κίνημα διεκδίκησης».
Η μπροσούρα της επανάστασης έχει ως κεντρικό σύνθημα: «Με το ΚΚΕ για ένα Πανεπιστήμιο πραγματικά ελεύθερο και σύγχρονο». Κανείς από τους ινστρούχτορες και την αριστερή νομενκλατούρα, που εξακολουθεί να έχει βαθιές ρίζες στα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώσει τα «παιδιά» ότι εδώ και χρόνια, ακόμη και στους εμβληματικούς εναπομείναντες παραδείσους του κομμουνισμού, άλλαξαν δρόμο.
Μπορεί να εντυπωσίασε, η αναφορά του Υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, στη Βουλή, ότι ακόμη και στη Βόρειο Κορέα λειτουργεί ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, αλλά είναι εξίσου εντυπωσιακό, στα όρια του σοκ για έναν …αθώο κομμουνιστή να μαθαίνει ότι στο Πανεπιστήμιο της Αβάνα, εδώ και χρόνια, έβαλε πόδι και κεφάλαια η «ναυαρχίδα» των ιδιωτικών Πανεπιστημίων της υφηλίου, το Χάρβαρντ, μέσω του «David Rockefeller Center for Latin American Studies»!
Με τους διεθνείς φοιτητές, να πληρώνουν το 2016, δίδακτρα ύψους 28.200 δολαρίων έκαστος. Δεν ήταν όμως μόνο το Χάρβαρντ. Τις ίδιες συμφωνίες έκαναν και τα University of North Carolina, το Burlington College, το American University και το Drake University. Ιδιωτικά όλα!
Μια από τα ίδια στη Βενεζουέλα -του αλησμόνητου συντρόφου Μαδούρο- όπου το 2021 λειτουργούσαν συνολικά 59 πανεπιστήμια. Τα 30 είναι δημόσια και τα 29 ιδιωτικά
Στην Πιονγιάνγκ, το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυρ. Πιερρακάκης, χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια και υποστηρίζεται επιστημονικά από ομάδες δυτικών επιστημόνων.
Στα κατεχόμενα της Κύπρου «δραστηριοποιούνται» πάνω από 20 πανεπιστήμια, στην πλειοψηφία τους μη κρατικά. Από το 2007 - έως και το 2020 - η αύξηση των φοιτητών από τρίτες χώρες ξεπερνούσε το 1000%. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του εμπορικού επιμελητηρίου του ψευδοκράτους, στο διάστημα 2019 - 2020 από τις 104.658 φοιτητές οι 41.836 προέρχονταν από τρίτες χώρες. Σύμφωνα δε, με μια παλαιότερη έρευνα στα πανεπιστήμια του ψευδοκράτους, καθηγητές από 65 χώρες διδάσκουν φοιτητές από 131 χώρες, στα αγγλικά.
Το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου υφυπουργού του ψευδοκράτους, τα μισά έσοδα του προϋπολογισμού προήλθαν από τους εισαγόμενους φοιτητές. Από τα δίδακτρα και όσα ξόδευαν για τη διαβίωση τους. Τα καθαρά έσοδα από την τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν 661εκ. δολάρια το 2016, 636 εκ. 200 χιλ. δολάρια το 2015, 589 εκ. 800 χιλ. δολάρια το 2014, 535 εκ. 600 χιλ. δολάρια το 2013 και 412εκ. 800 χιλ. δολάρια το 2012. Κατά μέσο όρο κάθε φοιτητής ξόδευε ανά έτος 16 χιλιάδες δολάρια, όταν το κατά κεφαλήν εισόδημα ήταν το 2015 στα 13,457 δολάρια.
Η καφκικού χαρακτήρα όπως τη χαρακτήρισε ο Κ. Πιερρακάκης, συζήτηση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων δεν περιλαμβάνει μόνο το ΚΚΕ. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Στ. Κασελάκη και η Νέα Αριστερά του Αλ. Χαρίτση συντάχθηκαν χθες με τον Περισσό και καταψήφισαν τη Συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου που προβλέπει την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών μεταξύ ανωτάτων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων εγκεκριμένων ιδρυμάτων.
Όταν, μέχρι και ο Κιμ Γιονγκ Ουν άνοιξε την περίκλειστη κομμουνιστική χώρα του στη γνώση και στα… λεφτά των καπιταλιστών, πόση αριστερή αυταπάτη να γίνει ανεκτή; Η οποία υπονομεύει ευθέως δεκαετίες τώρα τη θεμελίωση της ήπιας ισχύος που τόσο ανάγκη έχει η χώρα και προσφέρει απλόχερα το άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον κόσμο.