Ο κόσμος στη Νέα Ορλεάνη γιόρταζε χαρμόσυνα, με ευχές και ελπίδα, τον ερχομό του νέου έτους. Αλλά ο τζιχαντιστής με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους σκόρπισε τον όλεθρο στη γιορτινή ατμόσφαιρα. Με φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος και σκότωσε 15 πολίτες ενώ τραυμάτισε δεκάδες.
Ένας άλλος, μουσουλμάνος βετεράνος, το 2019, στο Τέξας είχε πυροβολήσει θανάσιμα 13 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε πάνω από 30.
Το 2013, στο μαραθώνιο της Βοστώνης, έγινε έκρηξη δύο βομβών με μόνο 3 νεκρούς, αλλά εκατοντάδες τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων ακρωτηριάστηκαν.
Πάντως, οι ΗΠΑ, ο Σατανάς, κατά την ιρανική ηγεσία, δεν έχει πολλές επιθέσεις από τζιχαντιστές, αν εξαιρέσει κανείς την φρικιαστική 11η Σεπτεμβρίου με την επίθεση των αεροσκαφών κατά των δίδυμων πύργων, και με θύματα τρεις χιλιάδες ανύποπτους πολίτες. Ίσως οφείλεται στην απόσταση και το δύσκολο της πρόσβασης.
Η Ευρώπη, ωστόσο, είναι το εύκολο αιματηρό πεδίο βολής της ισλαμικής τρομοκρατίας. Υπάρχουν βέβαια και οι πολιτικώς ορθοί Ευρωπαίοι που δεν αποδέχονται τον όρο, καθότι τον θεωρούν «αντιπαραγωγικό» και «επιζήμιο για τις κοινοτικές σχέσεις», ή πλήρως «ιδεολογικοποιημένο» και «πολιτικοποιημένο»!
Ενδεικτικά, οι πιο χαρακτηριστικές επιθέσεις: Το 2004 υπήρξαν βομβιστικές επιθέσεις σε τρένα της Μαδρίτης. Άφησαν πίσω τους 193 νεκρούς.
Το 2005 είχαμε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε τρία τρένα στο Λονδίνο από 4 Βρετανούς μουσουλμάνους. Απολογισμός 56 νεκροί, δεκάδες τραυματίες.
Από το 2015, οι επιθέσεις αναβαθμίζονται ποσοτικά. Τον Ιανουάριο του 2015 γίνεται επίθεση στη Γαλλία, στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Η επίθεση έγινε υπό την κραυγή Αλλάχ Ακμπάρ (ο Θεός είναι μεγάλος). Άφησαν πίσω τους 12 νεκρούς σκιτσογράφους, γιατί είχαν «προσβάλει» τον Προφήτη τους.
Νοέμβριος του 2015: Επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν και σε άλλες περιοχές (όπως στο «Σταντ ντε Φρανς» κατά την έναρξη του φιλικού αγώνα Γαλλίας - Γερμανίας). Γενικός απολογισμός 129 νεκροί, εκ των οποίων οι 90 (νέοι που διασκέδαζαν) στο Μπατακλάν.
Δεκέμβρης 2016 στο Βερολίνο: Τυνήσιος έριξε φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη, σκοτώνοντας 13 και τραυματίζοντας 56. Ο δράστης είχε κλέψει το φορτηγό, σκοτώνοντας τον Πολωνό οδηγό του. Την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
14η Ιουλίου, Νίκαια Γαλλίας: Κατά τους εορτασμούς για την εθνική εορτή της πτώσης της Βαστίλης, φορτηγό έπεσε πάνω στο εορτάζον πλήθος. Αποτέλεσμα 84 νεκροί και 65 τραυματίες.
Μάιος 2017, Μάτζεστερ: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας μετά από συναυλία της Αριάνας Γκράντε. Νεκροί 32 ενήλικες και παιδιά.
Φυσικά, ο τυφλός φανατισμός γίνεται απομονωμένο σύμπαν και δεν αναγνωρίζει ούτε τους δικούς του, εφόσον θεωρεί ότι αυτοί είναι εκκοσμικευμένοι, άρα εκφυλισμένοι. Έτσι, την 1η Ιανουαρίου 2017 ένοπλος ντυμένος Άη Βασίλης, άρχισε να πυροβολεί σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Ο δράστης που ταυτοποιήθηκε ως φανατικό μέλος του Ισλαμικού Κράτους, σκότωσε 39 και τραυμάτισε 70.
Είναι τα παιδιά της Τζιχάντ, του ιερού πολέμου. Και ο ιερός πόλεμος είναι ένα από τα πέντε καθήκοντα του κάθε συνεπούς μουσουλμάνου (τα υπόλοιπα είναι η νηστεία, η ελεημοσύνη, η προσευχή πέντε φορές τη μέρα, και η ομολογία πίστης).
Το Ισλάμ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στη Ευρώπη. Οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί κυμαίνονται από 4% έως 10% του πληθυσμού των ευρωπαϊκών κρατών. Ο τζιχαντισμός βρίσκει εύκολα καταφύγιο και ευνοϊκό πεδίο στα γκέτο που δημιουργούν οι μουτσουλμανικοί πληθυσμοί στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης.
Όπως στο Μολενμπέκ του Βελγίου, που ήταν η οργανωτική μήτρα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας που οδήγησε σε μακελειό στο Παρίσι.
Μεγάλο μέρος των ηγετών και πολιτών της Δύσης, από ιδεολογική μονομέρεια και φανατισμό αντίστοιχο των ισλαμιστών, αρνούνται να κατανοήσουν ότι αυτοί έχουν κηρύξει ιερό πόλεμο απέναντι στις αξίες του δυτικού πολιτισμού.
Και καταγγέλλουν τέτοιες απόψεις ως ακροδεξιές και ρατσιστικές. Όμως, ρατσισμός, από τον οποίο εμφορούνται τα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα, είναι να θεωρείς τον άλλο κατώτερο λόγω προέλευσης, φυλής, χρώματος ή θρησκείας.
Δεν είναι ρατσισμός το να αποτυπώνεις μια πραγματικότητα που έχει ως αντίτιμο τον τρόμο και το αίμα.