Οι δυναμικές μειοψηφίες μοιάζει να χάνουν τη κοινωνική τους νομιμοποίηση και το πολιτικό πεζοδρόμιο τη γοητεία του, λόγω υπερκατανάλωσης, σε ένα λαό που ζει υπό το ζόφο της πανδημίας. Αυτή λειτουργεί ως διυλιτικός φακός των παράταιρων συμπεριφορών και τροφοδοτεί την κοινωνική δυσαρέσκεια – αυτή τη φορά όχι για την αστυνομία. Αν διακρίναμε κάποια δυσαρέσκεια, ήταν για την κυβέρνηση που δεν ήταν πιο αυστηρή με το ΚΚΕ!
Τα χρόνια περνούν, οι καταστάσεις αλλάζουν, προβάλλουν και επιβάλλουν νέες αναγκαιότητες, αλλά τα κόμματα της Αριστεράς πάνω στα ίδια βαρετά μοτίβα εκδίδουν τις ίδιες μουχλιασμένες ανακοινώσεις, «κόπυ πάστε» εδώ και δεκαετίες.
Χθες με αφορμή τα μεσημβρινά ψιλοεπεισόδια (κυριολεκτικά) στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ Αστυνομίας και οπαδών του ΚΚΕ, η ανακοίνωση του κόμματος κατήγγειλε όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα δημόσιας υγείας, και κατά τα ειωθότα επεφάνθη ότι η κυβέρνηση «θέλει σκηνικό σύγκρουσης για να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του συστήματος Υγείας».
Αμ έπος αμ έργον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης στη Βουλή, «πληροφορήθηκε» ότι «η αστυνομία επιτέθηκε σε μια ειρηνική διαδήλωση οπαδών του ΚΚΕ». Απαίτησε δε «να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες»! (Πάλι καλά που αφέθηκαν ελεύθεροι πριν βραδιάσει και δεν αναγκάστηκε ο άνθρωπος να πάει μαύρα μεσάνυχτα στη ΓΑΔΑ, όπως πήγε κάποτε ο Αλέκος Αλαβάνος, για να απαιτήσει να αφεθούν ελεύθερα «τα παιδιά» που είχαν προσαχθεί).
Με βάση την ανακοίνωση του ΚΚΕ υπήρξε όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα δημόσιας υγείας. Μα η κυβερνητική απαγόρευση δεν αφορούσε κάποια τήρηση μέτρων υγείας. Ηταν απαγόρευση συγκέντρωσης ασχέτως μέτρων. Οσο για το ότι η κυβέρνηση «θέλει σκηνικό σύγκρουσης για να να κρύψει τις ευθύνες στην κατάρρευση του ΕΣΥ», το ερώτημα που αναδύεται είναι γιατί το κόμμα τη βοηθάει στον σκοπό της να αποπροσανατολίσει το λαό, δημιουργώντας ειδήσεις και τηλεοπτικές εικόνες, αφού γνωρίζει ότι αυτές θα πρωταγωνιστήσουν στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δελτία και στα social media;
Επίσης με ποιο δικαίωμα ζήτησαν «να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες» ; Υπάρχει ένα πρωτόκολλο για κάθε σύλληψη ή προσαγωγή, και υπάρχουν τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας να το αποφασίσουν. Και σε αυτά δεν εντάσσονται ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι κομματικοί αρχηγοί, οι βουλευτές της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης.
Δεν το ξέρει αυτό ο Γραμματέας του ΚΚΕ που έθετε ως όρο να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και μετά να διαλυθεί η συγκέντρωση; (Παρεμπιπτόντως ήταν τουλάχιστον χιουμοριστικό, ο Κουτσούμπας να ζητάει από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν από κοντά του «δυο μέτρα, όσο λέει ο νόμος», την στιγμή που υπερασπιζόταν διαδηλωτές που παραβίαζαν προκλητικά τον ίδιο νόμο).
Δεν το ήξερε επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που διετέλεσε και υπουργός Εσωτερικών; Το ήξερε αλλά φέρει την κουλτούρα της μεταπολίτευσης «αφήστε τα παιδιά» ( ο Βούτσης παρείχε στον Ρουβίκωνα και αστυνομικά αυτοκίνητα να τους πάνε όπου ευαρεστηθούν).
Χθες είχαμε νέο ρεκόρ με 443 διασωληνωμένους συνανθρώπους μας και 63 νεκρούς. Άνθρωποι παλεύουν για τις ζωές τους, χάνουν τις ζωές τους, οικογένειες χάνουν τους ανθρώπους τους, επιχειρήσεις καταποντίζονται, κόσμος πέφτει στην ανεργία και την κατάθλιψη, η ζωή του έχει γίνει ασταθής, το μέλλον του αβέβαιο. Και την ίδια στιγμή ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ παίζουν κλέφτες κι αστυνόμους, και παραπονούνται γιατί εμπόδισε η αστυνομία μέλη του ΚΚΕ να πραγματοποιήσουν απαγορευμένη πορεία!
Αν και τα social media δεν είναι αντιπροσωπευτικά της κοινωνίας, πρώτη φορά το ΚΚΕ αντιμετωπίστηκε με τόση οργή και απαξίωση - ο ΣΥΡΙΖΑ την εισπράττει εδώ και καιρό.
Ο κόσμος έχει κουραστεί από τον διαρκή παραλογισμό, στο μέτρο που δεν ανέθεσε στον Κουτσούμπα ή τον Τσίπρα να τον εκπροσωπεί. Αν ήθελε υπερασπιστές του το ΚΚΕ θα του είχε παραδώσει ήδη τη διοίκηση της χώρας, ή θα είχε κρατήσει τον Τσίπρα στην εξουσία.
ΥΓ: Γράφοντας το κείμενο άκουσα τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιαννη Δελή να επικαλείται ως επιχείρημα το παράδειγμα… της Αντιγόνης που παράκουσε τους νόμους. Ανευ σχολίων…