Σημείο προς σημείο δημιουργεί το Μέγαρο Μαξίμου το πεδίο πάνω στο οποίο θα δοθεί η μάχη των εκλογών, όποτε τελικώς και αυτές προκηρυχθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει σε στρατηγικό επίπεδο ότι θα επιδιώξει τη σύγκρουση αλλά και την πολιτική σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα σε έναν τομέα που μέχρι πριν από μερικά χρόνια φάνταζε προνομιακός για την Αριστερά. Την κοινωνική πολιτική.
Με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος η κυβέρνηση 'έχει το προβάδισμα στη διαχείριση των λεγόμενων κοινωνικών θεμάτων παρά τις δύσκολη χρονική συγκυρία.
Το βέβαιο όμως είναι ότι με τις δημοσκοπικές πρωτιές δεν κερδίζεις εθνικές εκλογές. Γι' αυτό το λόγο μέσα στις επόμενες εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου θα ισχυροποιήσει το μήνυμα προς τους πολίτες μέσα από στοχευμένα μέτρα στήριξης της κοινωνίας σε πολλά επίπεδα, κάτι που άλλωστε έχει ήδη αρχίσει.
Την Τετάρτη δημοσιοποιήθηκε πλέγμα μέτρων για το μεγάλο «αγκάθι» του δημογραφικού, ενώ λίγες ώρες αργότερα υπήρξαν ανακοινώσεις για ένα θέμα που απασχοληθεί τις γυναίκες όπως είναι η μαστογραφία. Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η διεύρυνση των κριτηρίων για το fuel pass, από Ιούλιο τίθεται σε εφαρμογή ο μηχανισμός για μείωση των τιμών στο ρεύμα, ενώ αναμένεται και ένας σημαντικός αριθμός νομοθητημάτων που θα πάρουν το δρόμο της Βουλής.
Όπως σημειώνει στο liberal.gr συνομιλητής του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει στον κ.Τσίπρα το εκμεταλλευθεί το δήθεν προνόμιο της αριστεράς περί κοινωνικής ευαισθησίας.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα υπήρξε και η έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στον ισχυρισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Ρόδο όταν ισχυρίστηκε ότι πρόκειται να επικρατήσει η «κατάργηση του 8ωρου» και η εφαρμογή αντεργατικής πολιτικής από την κυβέρνηση.
«Η αλήθεια είναι ότι το 8ωρο όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά αντιθέτως με το νέο νόμο για την Προστασία της Εργασίας (άρθρο 55) διασφαλίζεται, με βασικό εργαλείο την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που έχει στόχο να αντιμετωπίσει τη μαύρη εργασία και τις αδήλωτες υπερωρίες», τονίζει η ίδια πηγή.
Για να προκαλέσουν μάλιστα τη σύγκριση Μητσοτάκη Τσίπρα, στην κυβέρνηση διατυπώνουν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου:
- Είναι φιλεργατική η κυβέρνηση που παραδίδει την ανεργία στο 17,3% ή μια άλλη που τη μειώνει στο 12,8%;
- Είναι πιο φιλεργατική μια κυβέρνηση που αυξάνει τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενους, όπως έγινε επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, ή μια άλλη που τις μειώνει;
- Είναι ή δεν είναι φιλεργατικό μέτρο η καθιέρωση της κάρτας εργασίας;
Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ήδη δεν προετοιμάζει την επιχειρηματολογία του προκειμένου, όταν χρειαστεί, να ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής. Κεντρικό λοιπόν ρόλο σε αυτή θα παίξει η διαχείριση της καθημερινότητας, κάτι που φαίνεται ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του.