«Είναι ειλημμένη απόφαση: η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ να επανέλθουν σε πλήρη κρατικό έλεγχο, να φύγουν από το Υπερταμείο και να επανέλθουν στην άμεση εποπτεία του αρμόδιου υπουργείου, του υπ. Υποδομών, κάτι που θα γίνει πράξη σε ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.
Παράλληλα σημείωσε ότι «ένα από τα επίμονα fake news που διακινήθηκαν ήταν η ιδιωτικοποίηση του νερού».
«Είμαι σίγουρος ότι θα προκύψει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας «πολιτικό μονόδρομο» την αυτοδυναμία. Αποκάλεσε «ανεύθυνη» τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, για οποίο σχολίασε ότι «ενδόμυχα επιθυμούσε την αυτοδυναμία της Ν.Δ».
«Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, είπε: «Εχω έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τη συγκρότηση της επόμενης κυβέρνησης, έχουμε πολλά άξια στελέχη, θέλω να επιλέξω τους καλύτερους σε σχέση με την αποστολή που θα τους δώσω, είναι σαφές ότι πρωτοκλασάτα στελέχη θα βρεθούν σε άλλα υπουργεία, ενώ θα υπάρξει και η ευκαιρία σε νέους παίκτες να δείξουν τις δυνατότητες. Θα υπάρξουν και πρωτοκλασάτα στελέχη που σε πρώτη φάση δεν θα αξιοποιηθούν, το επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες».
Σε ερώτηση για το τι κυβέρνηση θα σχηματίσει, είπε: «Εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα είναι μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα της προηγούμενης κάλπης είναι μεγάλο βάρος, μεγάλη ευθύνη της εντολής που μου δίνει ο ελληνικός λαός. Θα δώσουμε έμφαση στην ικανότητα των προσώπων να υπηρετήσουν τις πολιτικές στις οποίες έχουμε δεσμευτεί», είπε και πρόσθεσε: «Για μένα το ιδεολογικό πρόσημο δεν είναι τόσο σημαντικό, το “μπόλιασμα” της Ν.Δ. με ικανά στελέχη είναι συνεχές».
Σε ερώτηση για τα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι πολύ πιθανό η επόμενη Βουλή να έχει περισσότερα κόμματα, από αυτά, που είχε η Βουλή των δύο ημερών, ας το αναλογιστούν αυτό αυτοί που επέλεξαν την απλή αναλογική. Φαίνεται ότι είναι κόμματα είτε επικαλούνται το θρησκευτικό συναίσθημα πολιτών – θα ξαναπώ πως η Ορθοδοξία δεν φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος, η θέση του Αρχιεπισκόπου είναι πολύ καθαρή ως προς το αυτό. Συχνά αυτά τα κόμματα εκφέρουν έναν “πατριωτικό” λόγο. Η κυβέρνηση μας ισχυροποίησε τη θέση της χώρας διεθνώς, η πολιτική του ρεαλιστικού και υπεύθυνου πατριωτισμού δεν συγκρούεται με αυτήν του προοδευτικού εκσυγχρονισμού»