Το σήριαλ ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί την επικαιρότητα. Ενίοτε με γκροτέσκο τρόπο, με φωτογραφίες και στόρι που παρουσιάζει η ελαφριά δημοσιογραφία, δείχνοντας αλλεπάλληλα εικόνες του Κασσελάκη με τον σύζυγό του και το σκυλάκι τους, άλλοτε ανακαλύπτει άγνωστους συγγενείς του Κασσελάκη, για να τον ξεμπροστιάσουν ότι είναι ΝΔ.
Και κυρίως απασχολεί την επικαιρότητα με την εμπάθεια έως και μισανθρωπία που εκδηλώνονται. Είναι βέβαια ιστορικό κατάλοιπο της Αριστεράς οι άγριοι εμφύλιοι, αλλά τουλάχιστον στην εποχή μας δεν είναι αιματηροί. Περιορίζονται στις δολοφονίες χαρακτήρα.
Τέτοια δολοφονία δέχεται καταιγιστικά η Έφη Αχτσιόγλου από μιντιακούς και παραμιντιακούς θύλακες, καθώς και από στρατευμένα troll στο διαδίκτυο. Αντεπιτέθηκε με μαγνητοσκοπημένο βίντεο, τονίζοντας «αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ».
Στο βίντεο, αφού αναφέρεται στο παρελθόν, ότι από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην πολιτική σκηνή καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι το υποχείριο κάποιου ισχυρού άνδρα, ότι δεν είναι διακοσμητική και ότι δεν ήταν μια ερωτική σχέση αυτή που τη οδήγησε σε θέση ευθύνης, σημειώνει:
«Εδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται συστηματικά και συντονισμένα άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα. Έχω διαβάσει τα πάντα. Αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με υβριστικά επίθετα, ακόμη και κραυγές για προδότες».
Κάλεσε δε τον κ. Κασσελάκη να «πάρει θέση για το αυτονόητο. Να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα».
Χυδαίο πόλεμο λάσπης τις τελευταίες μέρες κατά της υποψήφιας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε και ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Σε πολιτικό επίπεδο η Αχτσιόγλου, επιμένει σε ένα debate με τον συνυποψήφιό της, γνωρίζοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Έχει μια κάποια πολιτική σκέψη, έχει διατελέσει υπουργός και κομματικό στέλεχος.
Ο Κασσελάκης για να το αποφύγει απάντησε ότι debate θα κάνει μόνο… με τον Μητσοτάκη (δηλαδή αποφεύγει να αντιπαρατεθεί με την Αχτσιόγλου αλλά μπορεί με τον Μητσοτάκη!).
Παράλληλα κάνοντας έναν αριστοτεχνικό ελιγμό, κάλεσε την Αχτσιόγλου, επειδή είναι «σύντροφοι και όχι αντίπαλοι», σε κοινή περιοδεία: «να πάμε μαζί την κοινωνία»! (ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει για έλλειψη εξυπνάδας! Αποφεύγει το debate που είναι το αδύνατο σημείο του, και με τη γλυκερή του πρόταση, παρουσιάζεται στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ ως ο κατεξοχήν ενωτικός και η Αχτσιόγλου ως επιθετική!).
Εν τω μεταξύ η πλευρά που τον εκφράζει, καταστρατηγώντας κάθε καταστατική αρχή, προσπαθεί να «κλειδώσει» ως νίκη του Κασσελάκη το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Ο Γιώργος Καραμέρος ζήτησε «να μην πάμε σε δεύτερο γύρο πόλωσης και εντάσεων. Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου να συνεννοηθούν στη βάση της βούλησης των πολιτών για την προεδρία του κόμματος και της Κ.Ο».
Και ο… βαρκάρης του Κασσελάκη στην Μακρόνησο Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε ότι «η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Δηλαδή υπό μία έννοια αυτό που λέει ο κ. Καραμέρος και κάποιοι άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως να μην χρειαζόταν να προχωρήσουμε στην επόμενη εκλογική διαδικασία».
Δεν θα έλειπε από το σόου και ο Πολάκης. Σε συνέντευξη η Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση περί ενδεχόμενης προεδρίας της Κ.Ο. στην περίπτωση που δεν είναι αυτή πρόεδρος, είπε: «Ο Κασσελάκης έχει δείξει τις επιλογές του. Βλέπουμε τα στελέχη που έχει δίπλα του: τον κ. Πολάκη, την κ. Τζάκρη κ.α».
Αφορμή βρήκε ο Κρητικός και ανήρτησε στο Facebook μία φωτογραφία, όπου ο ίδιος είναι καβάλα στη μηχανή του με συνοδηγό τη Θεοδώρα Τζάκρη (που επίσης στηρίζει Κασσελάκη) και έγραψε: «Οκ Έφη, συ είπας… Ερχόμαστε!».
Από τη μεριά του ο Νίκος Παππάς τάχθηκε στο πλευρό του Κασσελάκη, και θεωρείται δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των 12.800 ψήφων που πήρε, θα διοχετευθούν στον Κασσελάκη. Την ίδια στιγμή ο Καρτερός με άρθρο του στην Αυγή επιτέθηκε σε όσους υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας ευνοεί κάποιον από τους υποψηφίους.
Εκείνο που μένει προς το παρόν είναι η αλήθεια μέσα στην οποία διεξάγεται η διαδικασία. Εντάξει όταν έγινε αρχηγός της ΝΔ δεν υπήρχαν social media, αλλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, άκουσαν πολιτικές αντιρρήσεις για την προεδρία του, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε αυτό το βορβορώδες κλίμα
Το ίδιο και με την εκλογή Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά ούτε κατά διάνοια δεν υπήρξε αυτή η ανθρωποφαγία, η σπίλωση στελεχών σε προσωπικό επίπεδο, η λάσπη μεταξύ ανθρώπων που στρατεύονται στο ίδιο κόμμα, υποτίθεται για τους ίδιους σκοπούς.
Στον ΣΥΡΙΖΑ επαξίως διαιωνίζουν τις παραδόσεις της σταλινικής Αριστεράς, με το πρόσταγμα «Εξοντώστε τον αντίπαλο».