Δεν πρόκειται περί άτακτης φυγής, αλλά τακτικής φυγής, μέσω της αποφυγής για μία συζήτηση και εξέταση κατ'' αρχήν των αναφερομένων πολιτικών προσώπων, για τα οποία η Βουλή έχει αναλάβει κατά το Σύνταγμα την πρωτοβουλία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική επιτροπή.
Ο κ. Βούτσης προσέθεσε μάλιστα πως «αυτή η τακτική δυστυχώς δεν βοηθάει στην αποκάλυψη των όποιων πραγματικών πλευρών, που είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν, της αλήθειας, σε αυτή την ιστορία».
Ο πρόεδρος της Βουλής στάθηκε στο γεγονός ότι «η κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη και όχι μόνο για τη Novartis, αλλά για όλα όσα δείχνουν το πώς έφτασε η χώρα εκεί που έφτασε».
Αναφερόμενος στους πολιτικούς, υπογράμμισε πως θα έπρεπε, με μεγαλύτερη ευαισθησία, «να βοηθούμε μέσα από τις συνταγματικές επιταγές και διαδικασίες, εν προκειμένω της προκαταρκτικής που έχει ξεκινήσει τις εργασίες της, να μην δυσκολεύουμε αυτές τις διαδικασίες».
Ο κ. Βούτσης επισήμανε πως «σε διαφορετική περίπτωση (εάν δεν βοηθούν οι πολιτικοί στη διαλεύκανση υποθέσεων), από τις κραυγές για σκευωρία σιγά-σιγά αναφύεται και μία προβληματική για μία μεθοδευμένη συγκάλυψη, την οποία δεν θα πρέπει ούτε εν συνόλω ούτε επί μέρους το πολιτικό σύστημα να πάρει πάνω του».
Ως «μήνυμα αναχρονιστικής αναδίπλωσης και κατήχησης στα σχολεία» χαρακτήρισε στο μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.
Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης κληθείς, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει το επίμαχο ζήτημα ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει αρκετές φορές το ζήτημα για τη φυσιογνωμία της Ελλάδας, αν δηλαδή θα είναι μια Ελλάδα «Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών» ή θα είναι πραγματικά μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα που θα προσπαθήσει να ορθοποδήσει.
«Αυτό το δίλημμα μπαίνει και ξαναμπαίνει με χίλιες δυο μορφές και αφορμές, τέθηκε κι εχθές με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, η οποία είναι προφανώς ένα σήμα, ένα μήνυμα αναδίπλωσης, αναχρονιστικής αναδίπλωσης σε ένα κεντρικό ζήτημα στο οποίο η πολιτεία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την εκπαίδευση και όχι την κατήχηση στα σχολεία», υποστήριξε ο Νίκος Βούτσης.
Ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι κύκλοι της εκκλησίας και ένα μέρος της ηγεσίας τηςπαρακινούν και ενεργοποιούν και τη δικαστική βούλα η οποία εν προκειμένω με έναν πάρα πολύ σαφή αναχρονιστικό λόγο και τρόπο έθεσε τη δικιά της σφραγίδα σε μια εκσυγχρονιστική και άκρως αυτονόητη προσπάθεια πολιτικής η οποία είχε υπάρξει από το υπουργείο Παιδείας και από τον τότε υπουργό Ν. Φίλη.
Φωτογραφία: intime news