Ν. Βούτσης: "Παραμύθι" η φημολογία περί εξόδου από τη Σένγκεν

Ν. Βούτσης: "Παραμύθι" η φημολογία περί εξόδου από τη Σένγκεν

«Παραμύθι» που εκπορεύεται από συγκεκριμένους κύκλους εναντίον της χώρας μας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, την φημολογία, η οποία αναθερμάνθηκε προσφάτως, περί εξόδου της Ελλάδας από την Συνθήκη Σένγκεν, καλώντας μάλιστα όλους, και ιδίως τους βουλευτές, «να μην πέφτουμε θύματα της συνειδητής από ορισμένους παραπληροφόρησης».

Παρεμβαίνοντας για το θέμα, στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε μεν πως δεν είναι πλειοψηφική αυτή η κίνηση που εξελίσσεται «να σπρώξουν τη χώρα εκτός Σένγκεν και να γίνουμε στρατόπεδο για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», επειδή, ωστόσο, είναι υπαρκτοί οι κύκλοι «που θα εντείνουν το θέμα και θέλουν να δημιουργήσουν κατάσταση ενοχής για τη χώρα μας», κάλεσε να μην επαναλαμβάνεται τέτοιο ζήτημα μέσα σε αυτή την αίθουσα. Μάλιστα, ανέφερε ότι το γνωρίζει αυτό ο Επίτροπος της χώρας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Πρόκειται περί ψεύδους. Δεν υπήρχε κανένα θέμα ανικανότητας της χώρας μας» τόνισε ο Νίκος Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση για παροχή 400 εκατ. ευρώ, που ελήφθη τον Μάιο, αφορά σε δράσεις για την επόμενη πενταετία και για άλλον σχεδιασμό και δεν διοχετεύονται σε πραγματικές ανάγκες - όπως επί παραδείγματι για την ναύλωση καραβιών, το κέντρο φιλοξενίας στον Βοτανικό κ.α.

Εξήγησε, πως στον (δεύτερο) προγραμματισμό του Νοεμβρίου, εντάχθηκε ένα μέρος αυτών των ποσών και πρόσθεσε πως δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ, ενώ δεν αποπληρώθηκε καν ούτε το Κέντρο Φύλαξης του Βοτανικού, το οποίο αποτελεί πιστοποιημένο από την ΕΕ πρότυπο κέντρο, ούτε και τα συμβόλαια για την μεταφορά των προσφύγων με τα καράβια.

«Όταν η χώρα μας, έξυνε τον πάτο του βαρελιού σε συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες, πλήρωσε από ίδια έξοδα όλα όσα απαιτήθηκαν για τους πρόσφυγες στα νησιά», είπε ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ερευνήστε το λοιπόν» κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής και διευκρίνισε πως δεν θα αναφερόταν στο θέμα αυτό, αλλά το έπραξε «διότι βλέπω μια τάση στήριξης και υποστήριξης ή ανοχής σε μία εκστρατεία» που - όπως εκτίμησε, «μπορεί να είναι στην αρχή της ώστε να φανεί δήθεν αδυναμία και ανοργανωσιά της χώρας, ενώ δεν πρόκειται περί αυτού.

Τέλος, ο Νίκος Βούτσης είπε πως μεν δεν πρέπει να βλέπουμε συνωμοσίες ότι μας κυνηγάνε, επ' ουδενί όμως, πρέπει να είμαστε όμηροι αυτής της προσπάθειας που γίνεται εναντίον της χώρας από συγκεκριμένους κύκλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ