Άρχισαν τα «όργανα» στο ΚΙΝΑΛ, καθώς στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος αρκετά στελέχη αμφισβητούν πλέον ευθέως τις στρατηγικές επιλογές της Φ. Γεννηματά. Σαφείς βολές προς την ηγεσία εξαπέλυσαν σήμερα στις τοποθετήσεις τους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Ρέππας, για να απαντήσει στη συνέχεια ο Χρήστος Πρωτόππαπας.
Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε το απόγευμα στη Φώφη Γεννηματά για τις αιχμές που είχε αφήσει νωρίτερα σχετικά με τη στάση κορυφαίων στελεχών στην προεκλογική εκστρατεία. «Το περί Δούρειων Ίππων δεν με αφορά. Αλλά εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην ηγετική πλειοψηφία του κόμματος.
Μάλιστα ανέφερε ότι ο ίδιος έκανε 57 ομιλίες, εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από τον Απρίλιο μέχρι τις εθνικές εκλογές. «Τέλος πως κάποιοι θα τρέχουν για να βγουν άλλοι», τόνισε με νόημα. Επεσήμανε ότι κανείς στο ΚΙΝΑΛ δεν περίμενε ότι το ποσοστό του κόμματος στις εθνικές εκλογές θα ήταν 8% ενώ το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ 31%.
«Η σύγκριση για το αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται όχι με το αποτέλεσμα του 2015, αλλά με τους 212.000 που ψήφισαν για την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης .
Ο Δημήτρης Ρέππας από την πλευρά του, επεσήμανε πως είναι «ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%» που πήρε το κόμμα στις εκλογές. Έκανε λόγο για λανθασμένη πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως ο κόσμος πίστευε πως το κόμμα πάει προς τα δεξιά, γι αυτό κι επέλεξε να πάει είτε προς Νέα Δημοκρατία είτε προς ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάντηση από την ηγετική πλειοψηφία ήρθε από τον στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, Χρήστο Πρωτόπαπα.
«Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έστω αυτό το μη ικανοποιητικό δεν θα μιλάγαμε τώρα. Δεν άκουσα καμία άλλη πρόταση απ'' αυτή που παρουσίασε η πρόεδρος παρά μόνο κριτική χωρίς περιεχόμενο», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.
Ο Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε τέλος ότι θα γίνει πλήρης συζήτηση πώς από το 44% το 2009, έφτασε στο 4,6% το 2015 μέχρι το σημερινό 8%, που μπορεί να μην ικανοποιεί αλλά είναι ανοδικό.