Του Βασίλη Βησσάριου
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο του 2016, μεταφερόμενος στη θέση αυτή από τη θέση του γενικού γραμματέα Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της Διαφθοράς.
Το επάγγελμά του είναι δικηγόρος. Και παρά το νεαρό της ηλικίας τους και την εμπλοκή του στα πολιτικά δρώμενα από νωρίς εργάστηκε ως δικηγόρος. Αν αληθεύουν αυτά που αναφέρουν ορισμένες ιστοσελίδες είχε και δικό του γραφείο και μάλιστα σε ηλικία αρκετά μικρή.
Ως εκ τούτου θεωρείται βέβαιο πως έχει βρεθεί σε δικαστικές αίθουσες και για να υπερασπιστεί κατηγορούμενους. Και πιθανότατα ως δικηγόρος έχει επικαλεστεί τη δικαιολογία του «εν βρασμώ ψυχής» για να επιτύχει τη μείωση της ποινής κάποιου πελάτη του. Αν όχι γνωρίζει ότι αυτό συμβαίνει. Και αν αποδειχτεί έχει αποτέλεσμα στο ελληνικό δικαστικό σύστημα.
Όμως όπως αναφέρεται παραπάνω, εδώ και 16 μήνες είναι υφυπουργός. Είναι υφυπουργός Αθλητισμού, αρμόδιος για τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα όπως αυτά που παρατηρούνται στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα το διεθνή διασυρμό της χώρας.
Οπότε το να υποστηρίζει, δημοσίως από το κρατικό κανάλι, ότι ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο της Τούμπας «εν βρασμώ ψυχής» ξεφεύγει από κάθε λογική. Όχι διότι πιθανότατα δεν συνέβη αυτό. Ουδείς γνωρίζει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.
Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ λειτουργεί με μια λογική ολιγάρχη. Λογική που εξέθρεψε η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δίδοντάς του το δικαίωμα μέσα από μια σειρά πράξεων και παραλείψεων να θεωρεί, πιθανότητα, πως κάποιους δεν τους αγγίζει ο νόμος αρκεί να έχουν τις σωστές σχέσεις. Ότι υπάρχει δηλαδή αλληλοϋποστήριξη.
Όπως και να έχει ως υφυπουργός, με την ιδιότητα και του δικηγόρου αλλά και του πρώην γενικού γραμματέα Δικαιοσύνης, θα έπρεπε να γνωρίζει πως αυτός μπορεί να θεωρηθεί προσπάθεια επηρεασμού των Δικαστών που θα κληθούν να αποφασίσουν επί της υπόθεσης.
Ακόμη και η αναφορά που έκανε ότι οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα δεχθούν τη συγνώμη του Ιβάν Σαββίδη, δεν αλλάζει την ουσία της δήλωσής του περί ενεργειών «εν βρασμώ ψυχής». Ακόμη και έτσι να είναι αυτό θα το υποστηρίξουν ή όχι οι δικηγόροι του και ο ίδιος.
ΥΓ. Ίσως το είπε με ειρωνική διάθεση. Όπως και να έχει η αναφορά του ότι ίσως εμείς είμαστε συνηθισμένοι στα κουμπούρια αλλά οι Ευρωπαίοι όχι, καλό θα ήταν να ανασκευάσει. Έστω και τώρα. Διότι δεν γνωρίζουμε από που προκύπτει αυτό αλλά δεν είναι όλοι, δεν είναι η πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας, συνηθισμένοι στα κουμπούρια. Ίσως είναι συνηθισμένοι οι πολίτες να βλέπουν τα κουμπούρια να βγαίνουν τα τελευταία χρόνια σε ληστείες, βανδαλισμούς και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών που έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις. Αυτό όμως ας το συζητήσει με τον Νίκο Τόσκα.