«Ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την αποστολή να επανασυστήσει την Πατρίδα μας στον κόσμο. Προβάλλει μια χώρα στην οποία αξίζει να ζει και να επενδύει κανείς», επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ σε συνέντευξή του, αποτιμώντας το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη και τις επαφές που είχε με οικονομικούς παράγοντες και επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς.
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα κέρδη που αποκόμισε για την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός από τις συναντήσεις του τόνισε ότι «η Ελλάδα, πλέον, είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που αλλάζει σελίδα στο εσωτερικό και συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις στο εξωτερικό» και πως «ο Πρωθυπουργός προβάλλει μια χώρα στην οποία αξίζει να ζει και να επενδύει κανείς. Μια χώρα που διεκδικεί ρόλο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Που μπορεί να ονειρεύεται ξανά».
Επίσης, ο κ. Πέτσας στην εφ΄ όλης ύλη συνέντευξή του μίλησε για το νέο εκλογικό νόμο που θα προωθήσει η κυβέρνηση, για τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία και για τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής, όπως οι φοροελαφρύνσεις, ο προϋπολογισμός του 2020 και η στήριξη της ελληνικής οικογένειας.
«Θα πρέπει ένα κόμμα με ποσοστό γύρω στο 40% να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη, σταθερή Κυβέρνηση» επισήμανε μιλώντας για το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση στις συζητήσεις με τα άλλα κόμματα. Επίσης σημείωσε ότι δεν έχει εξεταστεί το θέμα αλλαγής του ορίου του 3% για την είσοδο των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.
Επίσης, ο κ. Πέτσας στην εφ΄ όλης ύλη συνέντευξή του μίλησε για τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία και για τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής, όπως οι φοροελαφρύνσεις, ο προϋπολογισμός του 2020 και η στήριξη της ελληνικής οικογένειας.
Αναλυτικότερα, ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο απάντησε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σταθερές Κυβερνήσεις» και πως με αυτόν τον γνώμονα θα κινηθεί η κυβέρνηση καθώς πρέπει «ένα κόμμα με ποσοστό γύρω στο 40% να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη, σταθερή Κυβέρνηση». Παράλληλα διευκρίνισε ότι «δεν έχει εξεταστεί από την Κυβέρνηση θέμα αλλαγής του ορίου του 3%».
Ερωτηθείς για το εάν είναι ο Πρωθυπουργός πιο αισιόδοξος για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων απάντησε ότι το κλίμα στην συνάντηση μεταξύ των δυο ηγετών ήταν καλό, ωστόσο «απαιτούνται πράξεις, για την επιβεβαίωσή του, όπως, ενδεικτικά, η πρόοδος των συζητήσεων για το Κυπριακό -χωρίς προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες από την τουρκική πλευρά που να τις δυναμιτίζουν- καθώς και η μείωση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα σε εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας».
Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης επισήμανε ότι η επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 είναι δεδομένη και ασφαλώς η κυβέρνηση θα κινηθεί με τρόπο που θα εξασφαλίζεται αυτό και το 2020. «Και αυτό θα γίνει κυρίως με την υιοθέτηση ρεαλιστικών οροφών δαπανών και την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών» σημείωσε και πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας και της αξιοπιστίας της χώρας μας είναι αταλάντευτος στόχος της Κυβέρνησης».
Στο ερώτημα εάν θα υπάρξει έμμεσος τρόπος μείωσης του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος σημείωσε πως «τα κέρδη των ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες στα χαρτοφυλάκιά τους, είναι χρήματα των Ελλήνων πολιτών που, δυστυχώς, τους τα στέρησε η δήθεν «περήφανη διαπραγμάτευση» το πρώτο εξάμηνο του 2015» και η κυβέρνηση, συνέχισε, «έχει θέσει το ζήτημα των ANFAs και SMPs στο Euroworking Group από τον Εκπρόσωπό μας και στο Eurogroup από τον Υπουργό Οικονομικών».
«Ο σχεδιασμός μας προχωράει και περιμένουμε θετικές εξελίξεις», εκτίμησε.