Διαβεβαιώσεις ότι η αλλαγή που επέρχεται μέσω ΠΝΠ, στο μοντέλο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο «την αποστολή, τον ρόλο,τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού» παρέχουν κυβερνητικές πηγές, μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο εργαζομένων του Κέντρου όσο και της αντιπολίτευσης.
Το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ προκειμένου να τους αποσαφηνίσει τους λόγους που επέβαλλαν την μεταβολή στον τρόπο ορισμού του ΔΣ. Μέχρι σήμερα το ΔΣ του αυτοδιοικούμενου ΚΕΘΕΑ εκλεγόταν από μια πολυπληθή Γενική Συνέλευση και είχε διετή θητεία.
« Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει την πολυφωνία που απαιτείται και τα μέλη του θα έχουν την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση, η πολύ σημαντική κοινωνική του δράση. Η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει καθόλου την αποστολή, τον ρόλο, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού» ανέφεραν επ'' αυτού κυβερνητικές πηγές. Εξηγούσαν μάλιστα ότι«η Γενική Συνέλευση στην οποία συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης, τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων γονέων και φίλων των θεραπευτικών προγραμμάτων και τα επίτιμα μέλη του ΚΕΘΕΑ, μετατρέπεται πλέον από όργανο που περιοριζόταν στην εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο κεντρικό όργανο λήψης αποφάσεων».
Αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά της απόφασης της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για δόγμα του σοκ ενώ διερωτήθηκε «πως δικαιολογείται το έκτακτο και το επείγον μιας τέτοιας κίνησης;».
Η απάντηση για το επείγον ενδεχομένως δίδεται από το γεγονός ότι την Κυριακή 13 Οκτωβρίου συμπληρώνεται η διετής θητεία του Δ.Σ και είχε ήδη «δρομολογηθεί» η εκλογή της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου η οποία ήταν και η μόνη «προταθείσα» για τη θέση του προέδρου.