Πεδίο οικτρού λαϊκισμού, στον οποίο επιδίδεται μερίδα «νέο-αγανακτισμένων», αριστεροί θιασώτες του κρατικού παρασιτισμού και επικίνδυνα άσχετοι όλου του φάσματος, έγινε ο χώρος της δημόσιας υγείας, εν μέσω ενός οδυνηρού τεστ αντοχής.
«Νέο-αγανανακτισμένοι» που χαρακτήριζαν συλλήβδην τους γιατρούς «πληγή» και «λαμόγια», επικροτούσαν τα «λαϊκά δικαστήρια», τα χαστούκια και τις απειλές του Ρουβίκωνα μέσα σε δημόσια νοσοκομεία, αποδέχονταν βιαιοπραγίες συγγενών σε βάρος γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, διακινούν την «αγανάκτησή» τους για την αντιμετώπιση των «ηρώων της πρώτης γραμμής» από την… ακραία φιλελεύθερη κυβέρνηση.
Χρησιμοποιούν την ανθρώπινη ανησυχία και την εύλογη απαίτηση γιατρών και νοσηλευτών, για περισσότερα μέσα και δυνάμεις στον πόλεμο κατά του κορονοιού, για να δημιουργήσουν την ψευδή εικόνα δραματικών ελλείψεων, κατάρρευσης του συστήματος και επικείμενου χάους.
Άσχετοι και πανεπιστήμονες της εξέδρας απαιτούν να γίνονται τεστ σε όλους! Και μια και δυο, και τρεις φορές μέχρι κάποιος επιτέλους να φανεί ότι φέρει τον ιό. Για να προστεθεί στον αριθμό των κρουσμάτων. Για να αποδειχθεί η βεβαιότητα τους πως ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και η ομάδα των ειδικών είτε δεν ξέρουν τι κάνουν, είτε λένε ψέματα για να καλύψουν την κυβέρνηση.
Οι πλέον ανήθικοι διασπείρουν την θεωρία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλε τους περιορισμούς για μην πηγαίνει ο κόσμος στα νοσοκομεία αλλά να μένει και να πεθαίνει σπίτι. Έφτασαν σε σημείο να χρησιμοποιούν ως απόδειξη την τραγική απώλεια της 41χρονης γυναίκας στην Καστοριά. Και να απαιτούν να μάθουν πως πεθαίνει (!) ένας υγιής 42χρονος επισκέπτης καθηγητής από κορονοϊό στην Κρήτη.
Όσο η στρατηγική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποδεικνύεται αποτελεσματική και η ελληνική κοινωνία αποφεύγει τον «όλεθρο» που ζουν Ιταλία και Ισπανία, κάποιοι έχουν την πολυτέλεια να κάνουν σπέκουλα και να προκαλούν θόρυβο για το πόσο κοστίζει μια εντατική στο δημόσιο και πόσο στον ιδιωτικό τομέα.
Μπορούν επίσης να φωνασκούν για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών γιατρών, παρ' ότι γνωρίζουν ότι όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, έχουν προβλεφθεί στην πρώτη προπαρασκευαστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Μπορούν ακόμη και να απαιτούν από την κυβέρνηση να κάνει θαύματα και να μετατρέψει εν μια νυκτί το ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας στο σύστημα περίθαλψης της Γερμανίας με τις 25.000 εντατικές ή της Ιταλίας με τους χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές.
Αλλά όπως έγραψε σε άρθρο του και ο Γιάννης Δατσέρης ένας από τους ιατρούς «λειτουργούς» του : «Τώρα το ΕΣΥ πρέπει να αντέξει, αύριο να αλλάξει με κριτήρια, τα δεδομένα των βιοϊατρικών επιστημών, τις αρχές του κοινωνικού κράτους, την κανονικότητα του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και την αξιοκρατία».
Αν «αντέξουμε», τότε αυτό το «νέο ΕΣΥ» μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να το σχεδιάσει.