Όταν ο Πάνος Καμμένος «έβλεπε» τρομοκράτες στην Αριστερά

Όταν ο Πάνος Καμμένος «έβλεπε» τρομοκράτες στην Αριστερά

Επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ εξαπέλυε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας γιατί σε συνέντευξή του πρόσφατα στο Politico είχε πει την Αριστερά αναφερόμενος στην τρομοκρατία αλλά δεν είπε ότι πρώτος και καλύτερος ήταν ο κυβερνητικός του εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος που είχε χαρακτηρίσει, πριν από 25 χρόνια, τη “Νέα Αριστερά” ως μήτρα του εξτρεμισμού και κατονόμαζε στελέχη του Συνασπισμού.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Παραπολιτικά”, σε βιβλίο του Π. Καμμένου που κυκλοφόρησε το 1992 με τίτλο “Τρομοκρατία, Θεωρία και Πράξη” έγραφε: “Οι τρομοκράτες δρουν πρωτίστως αν όχι αποκλειστικά, στο χώρο της Αριστεράς” (Εκδόσεις Ελληνική Ευρωεκδοτική), αναφερόμενος µάλιστα ονοµαστικώς σε πρόσωπα, τα οποία είναι είτε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Μανιός και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, είτε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος, όπως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Λίνα Αλεξίου (πρώην σύζυγος του κ. Κωνσταντόπουλου), η «Μαργαρίτα Γιαρουλή» (το ορθό είναι «Γιαραλή» και είναι σύζυγος του Ν. Μανιού), ο Περικλής Κοροβέσης (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Φώτης Κουβέλης (επανεντάχθηκε στο κυβερνών κόµµα κατά το τελευταίο συνέδριο).

Κατά τον συγγραφέα, ως μήτρα θεωρείται (σελ. 336-337) “η Νέα Ελλαδική Αριστερά” την οποία συγκρότησαν, “διάφορες μικρές ομάδες εγχώριων σπουδαστών και διανοούμενων του εξωτερικού” από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Μια εξ αυτών, όπως γράφει, το “Κίνημα της 20ης Οκτώβρη”, με ιδρυτικό μέλος τον Ν. Μανιό. Τα κοινα χαρακτηριστικά όλων αυτών των οργανώσεων ήταν μεταξύ άλλων: “Η άποψη πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν αμέσως βίαια ένοπλα μέσα” και η “κοινωνική ανατροπή” με στόχο “την άμεση, όχι απώτερη, επιβολή ενός αυτόνομου, αντιγραφειοκρατικού σοσιαλιστικού καθεστώτος”.

Συγκεκριμένα στην 5η ενότητα του βιβλίου χαρακτηρίζει “τρομολάτρες, συμπαθούντες” την νυν πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη Λίνα Αλεξίου και τον Νλίκο Κωνσταντόπουλο σημειώνοντας: “Οι συμπαθούντες προσπαθούν...να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, διότι μιλούν για ένοπλη λαική βία, αλλά δεν είναι καθόλου λαική. Μιλούν για “συντρόφους”, κάνουν διάλογο μαζί τους, μιλούν για επαναστατικό αγώνα, ενω δεν πρόκειται για επαναστατικό, αλλά για δολοφονικό αγώνα”.

Φωτογραφία: SOOC