Μένος κατά όσων τάσσονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα εκφράζει αρθρογράφος στους βρετανικούς Times, ο οποίος απορρίπτει κάθε σενάριο μεταφοράς τους στην Αθήνα.
Ο Andrew Norman Wilson στο άρθρο του με τίτλο: «We lost our marbles over Ancient Greece», δεν περιορίζεται μόνο να διατυπώσει απερίφραστα την πεποίθησή του ότι δεν πρέπει να δοθούν πίσω στην Ελλάδα, αλλά και βάλλει κατά του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, τον οποίον και χαρακτηρίζει «ανίκανο και ακατάλληλο», ενώ θέτει θέμα εμπιστοσύνης τόσο για τον επικεφαλής του βρετανικού μουσείου, όσο και για «κάθε Έλληνα πρωθυπουργό».
«Θα εμπιστευόσασταν ποτέ, είτε τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου είτε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι θα καταλήξουν σε ένα λογικό συμπέρασμα;», αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα για τον Τζορτζ Όσμπορν αναφέρει ακόμα ότι «είναι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος τα έχει κάνει μαντάρα σε όλες τις προηγούμενες επαγγελματικές δραστηριότητές του».
Ακολούθως επιχειρηματολογεί για την παραμονή των Γλυπτών στη Βρετανία λέγοντας ότι «περισσότερος κόσμος θα δει τα Γλυπτά του Παρθενώνα αν μείνουν στο Λονδίνο, παρά εάν μεταφερθούν στην Ελλάδα» και ότι το να παραμένουν στο βρετανικό μουσείο αποτελεί κατά κάποιο τρόπο: «σαν έναν έμπρακτο φόρο τιμής στην Ελλάδα».
Από την άλλη, ο αρθρογράφος εξαίρει τη σπουδαιότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού την κληρονομιά του ανά τους αιώνες - αλλά και το πόσο ανάξιοι είναι οι σημερινοί άνθρωποι, όλοι ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου, ακόμη και να κατανοήσουμε το αληθινό μήνυμα δημοκρατίας και σοφίας που εκπέμπουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Στο πλαίσιο αυτό, παραθέτει ιστορικά στοιχεία το πως και ποιοι δημιούργησαν τα Γλυπτά, τι έλεγαν ο Μπάιρον και ο Γκέτε για αυτά και φτάνει στο σήμερα, οπότε και κατακρίνει με σφοδρότητα τους σημερινούς επισκέπτες στα ελληνικά εκθέματα του βρετανικού μουσείου.
«Τόσο ο Μπάιρον όσο και ο Έλγιν θα ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, αρκούντως σνομπ ώστε να αποφύγουν να θέσουν το ερώτημα - εάν επέστρεφαν σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο - πόσοι από τις δεκάδες χιλιάδες των τουριστών που φωτογραφίζουν τον εαυτό τους με σέλφι μπροστά από τα Γλυπτά, είναι σε θέση να διαβάσουν το μήνυμά τους», υπογραμμίζει.