Η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Σταύρο Θεοδωράκη, ήταν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για πολλούς λόγους. Καταρχάς ήταν εξαιρετικό το στήσιμο.
Το παγκάκι πρόσφερε μια ισχυρή εικόνα άνεσης και οικειότητας, που ούτως ή άλλως, μοιράζονταν οι δύο άνδρες και θα ήταν εντελώς υποκριτικό να επιχειρήσουν να την κρύψουν πίσω από ένα διαφορετικό, τυπικό format. Κατέχοντας όσο λίγοι στην Ελλάδα, την τέχνη της συνέντευξης ο. κ. Θεοδωράκης κατάφερε να εξισορροπήσει την αντίρροπη δύναμη, που θα ασκούσε σε οποιονδήποτε άλλο η ενδιάμεση ιδιότητά του. Αυτή του πολιτικού αρχηγού, αυτόπτη μάρτυρα και πρωταγωνιστή της πολιτικής ιστορίας του 2016-2019, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας «ξαναγράφει» κάθε φορά που αναφέρεται στην περίοδο της ηρωικής του διακυβέρνησης.
Ιστορίες και εμπειρίες που άκουσε ως «εκ βαθέων εξομολογήσεις» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωράκης τα είχε ζήσει ως αρχηγός του Ποταμιού. Εικάζω βασίμως ότι πρέπει να μπήκε αρκετές φορές στον πειρασμό να βγει από το ρόλο του δημοσιογράφου ή να γλιστρήσει απλά κάτω από το παγκάκι. Το βαθύ… de profundis της συνέντευξης ήταν η φράση του Αλέξη Τσίπρα «δεν έχω παράπονο από τον Καμμένο» όταν ρωτήθηκε για το εάν μπορεί ο Κυριάκος Βελόπουλος να παίξει τον ίδιο ρόλο. Η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει ξεκάθαρα ακόμη και σήμερα, ότι το συνεταιριλίκι με τους ΑΝΕΛ ήταν τιμή και δόξα, όπως προσφάτως ανέφερε ο κ. Γιάννης Μπαλάφας. Στο παγκάκι στη Λάρισα διεπράχθη μια επιπλέον και εκ των υστέρων αγυρτεία, σε βάρος και του ΠΑΣΟΚ που υπάρχει, αλλά και του Ποταμιού που … στέρεψε!
Φόρτωσε, χαμογελώντας πονηρούτσικα, στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και στο Σταύρο Θεοδωράκη την ευθύνη, ότι το 2016 που έφερε την απλή αναλογική δεν την ψήφισαν ώστε να ισχύσει στις εκλογές του 2019, για να αλλάξει όλο το πολιτικό σύστημα. Το χαριτωμένο «εσύ φταίς για όλα» που είπε απευθυνόμενος στο Στ. Θεοδωράκη είναι ο αμάχητος τρόπος διαστροφής της πραγματικότητας από τον ακατάμαχητο κ. Τσίπρα. Από το μπαλκόνι, στο βήμα της Βουλής, μέχρι το παγκάκι. Έφτιαξαν κυβέρνηση και βρέθηκαν αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο πριν καν σβήσουν τα φώτα στα εκλογικά τμήματα το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου και την επομένη, φώναξε για ξεκάρφωμα τον Σταύρο Θεοδωράκη να του προτείνει να μπει μαζί με τον Καμμένο στην κυβέρνηση.
Τον Αύγουστο του 2015 μετά το σοκ του δημοψηφίσματος στη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τους πολιτικούς αρχηγούς – του κ. Θεοδωράκη συμπεριλαμβανόμενου - ότι δεν θα πάει σε εκλογές και μόλις ψηφίστηκε το 3ο μνημόνιο έστησε κάλπες και είπε κατάμουτρα στη συνέντευξη στο δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, ότι δεν κοροϊδεψε κανέναν και έδωσε στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να ψηφίσει.
Αφού είχε υφαρπάξει την ψήφο των κομμάτων ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ποταμιού, ώστε να περάσει η συμφωνία με τους δανειστές. Για τη σχέση που έχει ο Τσίπρας με την αξιοπιστία, υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες. Γι αυτό δεν λαμβάνονται τοις μετρητοίς οι διαβεβαιώσεις του πως δεν θα επιχειρήσει έναν νέο τυχοδιωκτικό συνεταιρισμό με πρόσχημα το καλό της χώρας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Ένα ευκαιριακό σχήμα εξυπηρέτησης και των συμφερόντων… ευρωπαϊκής κοπής που παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις με τη διαφορά να εμφανίζεται σε… τεμάχια ψηφοφόρων!