«Αυτή η απόφαση είναι καλή και για το Ποτάμι και για το Κίνημα Αλλαγής. Από δω και πέρα πρέπει να αναλώθουμε και οι δύο στην προσπάθειά μας για μια καλύτερη διακυβέρνηση και όχι σε μικρά και μεγάλα εσωτερικά καβγαδάκια», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες στη Φώφη Γεννηματά για την εξέλιξη αυτή.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πως οι διαφωνίες για το Μακεδονικό ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και πρόσθεσε πως «έγιναν λάθη. Στην πολιτική δεν υπάρχει κάποιο μάνιουαλ που κάθε μέρα σου δείχνει να κάνεις μια διατεταγμένη κίνηση. Υπήρξαν κινήσεις και με δική μας ευθύνη και από την απέναντι πλευρά που τελικά δεν έδωσαν την ώθηση που θα θέλαμε στο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής». Σημείωσε δε πως η απόφαση να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής «ήταν μια δύσκολη και καθόλου ευχάριστη απόφαση με την έννοια ότι είχαμε επενδύσει πολλά στο Κίνημα Αλλαγής».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης για άλλη μια φορά επεσήμανε ότι πρόκειται για κυβερνητική προπαγάνδα. «Η κυβερνητική προπαγάνδα αρέσκεται να λέει αυτές τις μέρες ότι η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μέχρι το Ποτάμι. Ψέματα! Δεν θα στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση. Δεν αλλάζουμε έδρανα σε αυτή τη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για το «restart» που κάνει το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «αν και δεν το είχαμε παύσει ποτέ το μηχάνημα, η αλήθεια είναι ότι αυτός ο όρος ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρέπει να επανεκκινήσουμε τις μηχανές στο φουλ για όλα τα σημαντικά πράγματα που θέτουμε».
Έκανε, δε, λόγο για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η επόμενη κυβέρνηση αναφερόμενος στην ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου και της απλής αναλογικής. «Η απλή αναλογική ηχεί καλά στα αυτιά κάποιου κόσμου, αλλά μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες σε ένα διχαστικό πολωτικό κλιμα, όπως είναι αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον ρόλο που μπορεί να παίξει το Ποτάμι στην επόμενη μέρα, είπε ότι «το Ποτάμι είναι μία δύναμη που μπορεί να βοηθήσει να γείρει η πλάστιγγα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θέλουμε μία φιλελεύθερη δύναμη με μεταρρυθμιστική ορμή και σύγχρονες αντιλήψεις για τα πράγματα, γιατί το πρόβλημα της χώρας, εκτός των άλλων, είναι ότι δεν συγχρονίζεται με τα βήματα της υπόλοιπης Ευρώπης».