«Από τον Ιούλιο του 2019, στα τρία περίπου χρόνια, αντιμετωπίσαμε επιτυχώς, μεγάλες, απρόσμενες, πολυεπίπεδες κρίσεις. Παρά τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες, τιμήσαμε την ψήφο των πολιτών, τηρήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και υλοποιήσαμε το πρόγραμμά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι «στο μέτωπο της οικονομίας, εφαρμόσαμε ένα διαφορετικό και σύγχρονο μείγμα πολιτικής, που εδράζεται σε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική, σε μια διορατική εκδοτική στρατηγική, στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και στην τόνωση των επενδύσεων. Καταφέραμε, με σκληρή και συστηματική προσπάθεια, να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία, καταγράφοντας θετικές εξελίξεις, όπως είναι:
- Η ισχυρή ανάκαμψη.
- Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
- Η μόνιμη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
- Η σημαντική συρρίκνωση της ανεργίας.
- Η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.
- Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.
- Η αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.»
«Τα ισχυρά θεμέλια που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια, μάς κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η νέα κρίση δεν θα οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.
Επιπλέον υπογράμμισε ότι «ως Κυβέρνηση δημιουργούμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες για γενναίες παρεμβάσεις και ουσιαστικές λύσεις. Όπως έμπρακτα αποδείξαμε, για ακόμη μια φορά, αυτή την εβδομάδα. Έτσι αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα, χαράσσοντας - παράλληλα - οραματικές πολιτικές για το αύριο.»
«Υλοποιούμε σύγχρονες πολιτικές, εκσυγχρονίζουμε τη δημόσια διοίκηση, κινητροδοτούμε την έρευνα και ανάπτυξη, προωθούμε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «μεταρρυθμίσεις, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, με στόχο τη σταδιακή μετάβαση σε δημοσιονομική ισορροπία, την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, την ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της Ελλάδας, την τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη μείωση των οικονομικών ανισοτήτων.»