Χρησιμοποιώντας απειλητικούς χαρακτηρισμούς όπως «δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια» και «συνταγματικό πραξικόπημα» υποδέχτηκε την ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή κατά του κόμματος Κασιδιάρη, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες», Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της στάσης του παραιτηθέντος αρεοπαγίτη Χρήστου Τζανερίκου, υποστηρίζοντας ότι «δεν εξέφρασε γνώμη, απλώς κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις».
Σε βίντεο συνέντευξής του που ανέβηκε στο YouTube, ο Αν. Κανελλόπουλος ανέφερε σχετικά με τον Χ. Τζανερίκο: «Δεν εξέφρασε γνώμη, τι θα γίνει στη συνεδρίαση που θα γίνει αρχές Μαΐου, απλώς κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις, δηλαδή τη μετατροπή του πενταμελούς σε δεκαμελές συμβούλιο. Αυτό είναι κάτι που είναι εκτός του πλαισίου, το οποίο ορίζει ο Οργανισμός Δικαστηρίων».
Σχολιάζοντας την υπερψήφιση της τροπολογίας κατά του κόμματος Κασιδιάρη, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε ότι «με τη χθεσινή ψηφοφορία ολοκληρώθηκε το συνταγματικό πραξικόπημα. Είχε αρχίσει με τις προηγούμενες νομοθεσίες, μην ξεχνάτε ότι αυτή ήταν η τρίτη τροπολογία».
Αίσθηση προκαλεί, εξάλλου, και η αποστροφή του Αν. Κανελλόπουλου ότι εν αναμονή της κρίσης του Αρείου Πάγου επί της επίμαχης τροπολογίας «ένα είναι βέβαιο, δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επανέλαβε τη φράση «συνταγματική εκτροπή» και ισχυρίζεται ότι «χρησιμοποίησαν αθέμιτες μεθόδους για να επηρεάσουν την κρίση του αρμοδίου τμήματος του Αρείου Πάγου».
Παράλληλα, καταφέρθηκε και εναντίον του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Γνωρίζετε και γνωρίζει ο κόσμος ότι ο κύριος Γεραπετρίτης, δύο φορές συνάντησε τον Πρόεδρο του τμήματος του Α1 που λέμε εμείς, τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, καθώς και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Τους συνάντησε, μπορούμε να πούμε, όπως έλεγαν οι παλαιοί, εν κρυπτώ και παραβύστω», είπε.
Και πρόσθεσε: «Η συνάντηση του κυρίου Γεραπετρίτη με τους προαναφερθέντες είχε σκοπό να βολιδοσκοπήσει εάν πρόκειται να περάσει αυτός ο νόμος, ο αντισυνταγματικός νόμος. Αντελήφθη ότι δεν μπορεί να περάσει και αφού δεν μπορεί να περάσει, πρέπει οπωσδήποτε κάτι να κάνει. Τι εσκέφθησαν να κάνουν; Να μεταβάλουν τη σύνθεση του δικαστηρίου από πενταμελή σε δεκαμελή, ευελπιστούντες ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα βρουν και κάποιους, οι οποίοι θα έχουν ελαστική συνείδηση και θα πετύχουν τον ανέντιμο σκοπό τους».