«Κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση αποτελεί πλέον και επισήμως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος. Η συνάντηση του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπήκε στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου, κάνοντας την κυβέρνηση να μιλήσει ευθέως για προνομιακή μεταχείριση του κ.Τσίπρα από την ΑΔΑΕ στο θέμα των παρακολουθήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ράμμος με τους χειρισμούς του στο συγκεκριμένο θέμα είχε μπει στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης καθώς στελέχη της θεωρούσαν ότι «καλόβλεπε» προς την πλατεία Κουμουνδούρου. Η συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Τρίτης επιβεβαίωσε τα όσα πίστευε το πρωθυπουργικό γραφείο.
Ως απόδειξη μάλιστα της τακτικής Ράμμου, λένε στην κυβέρνηση, είναι το γεγονός ότι η επιστολή του έφτασε στο πρωθυπουργικό γραφείο σχεδόν τέσσερις ώρες μετά το τετ α τετ που είχαν στα γραφεία της ανεξάρτητης αρχής.
Επί της ουσίας, το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει μια καλοστημένη επιχείρηση από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να μετατοπιστεί η ατζέντα και να επιστρέψει ο δημόσιος διάλογος στο θέμα των παρακολουθήσεων, ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι είναι προνομιακό του πεδίο.
Από νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε η αίσθηση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθούσε να ανεβάσει τους τόνους και να στρέψει την κουβέντα αλλού, με αφορμή την υπόθεση της ΑΔΑΕ κατά τη διάρκεια της μέρας.
Κάτι τέτοιο μαρτυρούσε τόσο η συνάντηση του κ.Τσίπρα με τον κ.Ράμμο όσο και το απογευματινό ραντεβού με την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αίσθηση μετατράπηκε σε πληροφορία νωρίς το μεσημέρι κάτι που πάντως δεν έδειξε να αιφνιδιάζει τον κ. Μητσοτάκη.
Συνομιλητές του πρωθυπουργού μάλιστα τόνιζαν ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα ήταν καλοδεχούμενη για την κυβέρνηση ώστε να διεξαχθεί δημόσια συζήτηση για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική και το κράτος δικαίου.
Οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι μέσω μιας πιθανής πρότασης δυσπιστίας θα αποδειχθεί το πόσο συμπαγής είναι η κυβερνητική πλειοψηφία και πως θα είναι μια καλή ευκαιρία για να «εμφανιστεί ο εξαφανισμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να πει για τις σακούλες με τα "μαύρα" που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της ελευθεροτυπίας», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Είναι προφανές ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στο ενδεχόμενο μιας πρότασης δυσπιστίας θα θελήσει να μεταφέρει στο βάρος της συζήτησης στην υπόθεση Παππά Καλογρίτσα ζητώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντήσεις. Απαντήσεις που μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί.
Ας τολμήσει ο κ. Τσίπρας να προβεί σε πρόταση μομφής
Για «παραλήρημα» του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας πως «ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισημαίνει πως «με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα».
«Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα!» συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τονίζει ότι θα αποκαλυφθεί «πώς ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πώς είναι σήμερα».
Βαρύ ατόπημα τα όσα πράττει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ
Λίγο νωρίτερα, η κυβέρνηση, μέσω δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου τοποθετήθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για τις επισυνδέσεις και στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, «τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα, θεσμικό και πολιτικό» και τον κατηγορεί ότι έχει μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει ότι «ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Πρωθυπουργός, οφείλει να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες», ενώ όπως συνεχίζει, «βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα θα είναι, αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων».