Την διαπίστωση ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει εκφράζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, τονίζοντας ωστόσο πως, "από τις εκλογές θα προκύψει σταθερότητα".
Ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο", κάνει σύγκριση της διετίας Τσίπρα στην κυβέρνηση και τον ένα χρόνο της αρχηγίας Μητσοτάκη στη ΝΔ και αναφέρει ότι, "ο Τσίπρας έχει γίνει συνώνυμο των ψεμάτων, της απογοήτευσης, της αποτυχίας, της τεράστιας ζημιάς στη χώρα και στην κοινωνία του διχασμού. Τη διετία Τσίπρα μεγάλωσαν οι ανισότητες και η κοινωνική αδικία. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης έχει δείξει αξιοπιστία, σοβαρότητα, ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική για όλους. Ενώνει τους Έλληνες και είναι εκείνους που μπορεί να φέρει δουλειές στη χώρα».
Για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει ότι, «ο κ. Τσίπρας θέλει να κρατηθεί στην εξουσία όσο μπορεί περισσότερο. Αλλά είναι τέτοια η απομόνωσή του από την κοινωνία που δεν πρόκειται να αντέξει». Παράλληλα πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα «ξεκίνησε μία προεκλογική περίοδος που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει το πιθανότερο είναι ότι θα είναι παρατεταμένη».
Το 2017 θα είναι μία δύσκολη χρονιά, εκτίμησε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη και σε βαθιά απογοήτευση. «Ο χρόνος λιγοστεύει και η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τα λάθη της, τα επαναλαμβάνει. Έχει συμφωνήσει στα πιο σκληρά μέτρα αλλά δεν τολμά να τα παραδεχθεί», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που είναι άπιαστα και απαιτούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας και το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. «Αυτά δεν θέλουν να τα πουν γιατί καταλαβαίνουν ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής της κοινωνίας. Για αυτό παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται, αλλά όλοι ξέρουν ότι μετά από αυτό έρχονται τα χειρότερα», τόνισε.
Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος και αποφασισμένος και ότι η ΝΔ θα σχηματίσει μία ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.
Συμπλήρωσε όμως ότι δεν φτάνει η πολιτική αλλαγή για να βγει η χώρα από την «καταιγίδα», καθώς πρέπει και ο λαός να αλλάξει ορισμένες νοοτροπίες. Ως παράδειγμα έφερε ότι οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι για τα προβλήματά τους δεν φταίνε κυρίως οι ξένοι αλλά τα δικά μας λάθη, όπως και ότι η σύγκρουση με τους εταίρους της χώρας δεν βγάζει πουθενά.