Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» όταν ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε ότι για να καταφέρει να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς και να είναι τρίτο κόμμα ισχυρό με διψήφια ποσοστά, χρειάζεται προοδευτική πρόταση που θα την καταλάβει ο κάθε πολίτης της χώρας
«Το κύριο ζήτημα που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το πώς θα γίνουμε η ισχυρή Κεντροαριστερά και όχι μόνο το πώς θα εκφράσουμε "το όλον" ΠΑΣΟΚ, διότι η ισχυρή Κεντροαριστερά, όπως είδαμε και πέρσι με τη διαδικασία εκλογής επικεφαλής μπορεί να φέρει διψήφια ποσοστά και τον κόσμο στην κάλπη υπέρ του Κινήματος Αλλαγής. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω στο αίτημα των προοδευτικών πολιτών» υποστήριξε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε:« Θέλουμε να ηττηθούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά και η ΝΔ είναι ο στρατηγικός ιδεολογικός μας αντίπαλος, όπως σε όλη την Ευρώπη η Κεντροδεξιά είναι απέναντι στην Κεντροαριστερά».
Όσον αφορά «την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ» στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε ότι επιχειρεί να προκαλέσει σύγχυση και ο κατάλληλος τρόπος για να αντιμετωπιστεί είναι η εξωστρέφεια και η στήριξη σ΄όλους εκείνους τους υποψηφίους που μπορούν να συσπειρώσουν τη δημοκρατική παράταξη.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε αρνητική εξέλιξη στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας που θα μπορεί να διδάσκεται και στην Ελλάδα» επισημαίνοντας: «Στα εθνικά θέματα χρειάζεται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Από την πρώτη στιγμή έχω επισημάνει ότι πέραν των θετικών στοιχείων της συμφωνίας, ο γεωγραφικός προσδιορισμός erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση με σύνθετη ονομασία, υπάρχουν και προβληματικά σημεία του συμβιβασμού, όπως η ιθαγένεια και η γλώσσα για τα οποία απομένει να δούμε πώς θα τα χειριστεί στο Σύνταγμά της η πλευρά των Σκοπίων».
Επίσης δήλωσε ότι επιμένει και αναμένει «πότε και πώς θα έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή. Θα έχουν εκπληρώσει τις δικές τους υποχρεώσεις οι γείτονες ή θα οπισθοχωρούν; Γιατί ενδεχόμενες παραβιάσεις συμφωνηθέντων σε αναθεωρητέες διατάξεις στο κείμενο του Συντάγματος της ΠΓΔΜ απαιτούν επαγρύπνηση».
Σημείωσε ακόμη πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει την επόμενη ημέρα χωρίς να έχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή και να ψάχνει άλλες πλειοψηφίες. Αν φέρει τη συμφωνία, για να προχωρήσει από την παρούσα Βουλή, θα πρέπει να δεσμευτεί ότι αμέσως την επόμενη μέρα θα προχωρήσει σε εκλογές. Διότι δεν είναι δυνατόν για τους επόμενους μήνες η χώρα να σέρνεται σε μια διαδικασία αναζήτησης νέων κυβερνητικών βουλευτών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ