Εγρήγορση και αντίσταση ζητά από τα στελέχη του ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του έκανε λόγο για ένα «θερμό καλοκαίρι» βάζοντας όμως στο περιθώριο το αφήγημα περί πρόωρων εκλογών με μια φράση που τις παραπέμπει σε διάστημα προς τη λήξη του συνταγματικού ορίου της τετραετίας...
Είναι ενδεικτικό πως απευθυνόμενος στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου δήλωσε πως «τώρα και τον επόμενο χρόνο, με τα δεδομένα της ακολουθούμενης πολιτικής Μητσοτάκη, θα κριθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί της επόμενης κάλπης», δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι αναφορές που Έχουν γίνει σχετικά με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αφορούσαν μόνο τις εσωτερικές ανάγκες συσπείρωσης.
Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μέσα στο καλοκαίρι, που επιθυμεί ο ίδιος να είναι πολιτικά έντονο, να παρατηρηθούν φαινόμενα περαιτέρω... διάλυσης, υποστήριξε ότι με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση «ξεπαγώνει ο πολιτικός χρόνος και ανοίγει η πολιτική αντιπαράθεση».
«Σε αυτή τη νέα φάση ξεδιπλώνεται όλη η βαριά πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Εργασιακό με μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία και απολύσεις, ασφαλιστικό με ιδιωτικοποίηση της επικούρισης, πτωχευτικός χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας και συγχρόνως φραγμοί και κόφτες στην είσοδο μαθητών στα πανεπιστήμια» τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιχείρησε να προβεί σε ενέσεις... αισιοδοξίας προς τα στελέχη του.
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο εργασιακό υποστηρίζοντας πως η πλειοψηφία τάσσεται κατά «νεοφιλελεύθερων πολιτικών προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό «ανοίγεται μία μεγάλη πρόκληση να αναδείξουμε την εναλλακτική πρόταση, την πρόταση μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με στόχο τη στήριξη των δυνάμεων της εργασίας και την άμβλυνση των ανισοτήτων στην κοινωνία»
Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκαλούν οι παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη χωρίς όμως να αναφερθεί σε αυτόν αλλά και να αποκηρύξει ευθέως τον στενό του συνεργάτη.
Σύμφωνα με τις διαρροές που έγιναν αναφορικά με την παρέμβασή του στο Πολιτικό Συμβούλιο μίλησε για την πανδημία λέγοντας ότι «περνάμε σε μία νέα φάση όπου η πανδημία είναι παρούσα αλλά μαθαίνουμε να ζούμε μαζί της» αν και όπως δήλωσε «δεν έχουμε τελειώσει μαζί της».
Και συνέχισε λέγοντας πως «είναι υπαρκτός και σοβαρός ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις. Την ίδια ώρα, ο ρυθμός του εμβολιασμού -και άρα το πολυπόθητο τείχος ανοσίας- είναι πολύ αργός» για να καταλήξει σημειώνοντας πως «παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση» ο εμβολιασμός «είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».
Με τον τρόπο αυτό επιδίωξε να τηρήσει αποστάσεις από τα όσα ο Παύλος Πολάκης πρεσβεύει.
Όμως η μεσοβέζικη αναφορά συνδέεται με τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν λαβει διαστάσεις μετά την στήριξη που ο ίδιος προσέφερε στον στενό του συνεργάτη από το βήμα της Βουλής, εν τούτοις είναι υπαρκτές ειδικά σε όσους προέρχονται απο πολιτικούς χώρους εκτός Κουμουνδούρου.
Και ναι μεν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται, σύμφωνα με διαρροές και όχι σε κάποια ανοιχτή δήλωσή του προς τους πολίτες να τάσσεται υπέρ της ανάγκης εμβολιασμού εξακολουθεί όμως να μην αποκηρύττει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας οι θέσεις του οποίου δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις.