Μέχρι την UNESCO έφτασαν οι συκοφαντίες εναντίον της Ελλάδας για την δήθεν τσιμεντόστρωση της Ακρόπολης των Αθηνών. Επιστολές και ενημέρωση από συγκεκριμένο φορέα, έφεραν τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα μας, ατύπως, στη θέση του κατηγορουμένου.
Επιστήμονες και διοικητικά στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας απάντησαν με σοβαρότητα, στοιχεία και υπευθυνότητα, σε σχετική τηλεδιάσκεψη με στελέχη του διεθνούς οργανισμού, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.
Ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι καθόλου έτσι και πως ασκείται ένα μικροκομματικό παιχνίδι εναντίον της πατρίδας μας.
Μια τρύπα στο νερό κατάφεραν λοιπόν οι επίδοξοι «Ελγίνοι», οι οποίοι υιοθετώντας άκριτες όσο και ψευδείς θέσεις που διασπείρονται τόσον καιρό, πίστευαν πως η UNESCO θα… επιπλήξει την χώρα μας για τα έργα στην Ακρόπολη.
Διότι η UNESCO, με όλα τα καλά και τα στραβά της, δεν παύει να είναι ένας διεθνής οργανισμός ο οποίος προκειμένου να αποφανθεί ρωτά και την άλλη πλευρά. Εν προκειμένω το υπουργείο Πολιτισμού.
Δεν είναι ΜΚΟ, που πείθεται χωρίς να πολυεξετάζει καταγγελίες, εφόσον αυτές ταιριάζουν με τα δικά της «πιστεύω».
Μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους, επομένως; Κατά κάποιο τρόπο μονάχα. Διότι, όσο δεν συμμαζεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση, που δημιουργεί, υποκινεί και συδαυλίζει τα απαράδεκτα fake news, δεν πρόκειται να σταματήσει η κατασυκοφάντησή μας.
«Δεν θυμάμαι να έχει καταβληθεί ποτέ τέτοια συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους μιας πολιτικής παράταξης με συνεχή fake news προκειμένου να διαβληθεί η αξιοπιστία της χώρας, των υπηρεσιών και των στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων σε έναν διεθνή Οργανισμό. Κάποιοι δεν διστάζουν στον βωμό προσωπικών και ενδεχομένως σεβαστών επιστημονικών αντιπαραθέσεων, να διασύρουν τη χώρα διεθνώς με ψευδή στοιχεία και πάντοτε στο παρασκήνιο».
Αυτά είπε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαντώντας στη Σία Αναγνωστοπούλου, που είχε καταθέσει ερώτηση για τις διαστρώσεις στην Ακρόπολη και μαινόταν. Διέκοψε την υπουργό τέσσερις-πέντε φορές, παρά τις διαρκείς παρατηρήσεις του προεδρεύοντα Αθανασίου Μπούρα.
Δεν είναι ότι δεν σεβάστηκε τον κανονισμό καν. Είναι ότι προσπάθησε να υποβιβάσει τη συζήτηση μέσα στο Κοινοβούλιο στο επίπεδο που είχαν κάποτε τα φοιτητικά πηγαδάκια.
Δεν λείπουν από την πολιτική τα εθνικά θέματα. Ζητήματα στον χειρισμό των οποίων η χώρα χρειάζεται ομοφωνία. Μέχρι προ τινός, ένα από αυτά ήταν η διεκδίκηση επιστροφής για τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανεπίδεκτη στροφή κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, γεμίζοντας τον κόσμο με fake news και επί αυτού του θέματος. Δημιούργησε έτσι διχασμό - κάτι που δεν του είναι άγνωστο.
Σήμερα, όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν υφίστανται απλώς κριτική, είναι κατακριτέες για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ό,τι γίνεται για το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα, δεν ικανοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος ο Αλέκος Αλαβάνος πριν από χρόνια μετείχε σε εθνική επιτροπή για τον επαναπατρισμό.
Ίδια, φυσικά, είναι και η στάση για το δήθεν «τσιμέντωμα» της Ακρόπολης.
Παπαγάλισαν κάποιοι μερικά από όσα τους λένε οι «επιστημονικοί» τους σύμβουλοι (ωραίοι επιστήμονες!) και τα παρουσιάζουν κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Χωρίς να ξέρουν τι σημαίνουν όλα αυτά.
Όπως και χωρίς να στοχάζονται τι σημαίνει να «καρφώνεις» τη χώρα σου σε έναν ξένο διεθνή οργανισμό για κάτι που δεν αληθεύει.
«Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στην άρνηση, το μαύρο και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ ούτε σε λογικές αναχρονιστικές, που αδιαφορούν πλήρως για την αξία και τη σημαντικότητα της ανάδειξης και της εξωστρέφειας του ελληνικού πολιτισμού μέσα από έργα και δράσεις, που διακατέχονται από καθεστώς νομιμότητας και σύγχρονης αντίληψης» είπε η υπουργός Πολιτισμού στη Βουλή.
Όταν φτάνει όμως η υπόθεση στην UNESCO, δεν αρκεί ο μη εγκλωβισμός. Απαιτείται δυναμική απάντηση που θα αφήσει «άλαλα τα χείλη των ασεβών».
Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να θέσει τη χώρα μας υπό κηδεμονία, τουλάχιστον για τα έργα στον Ιερό Βράχο. Θα είναι άδικο και καταστροφικό να τα καταφέρει.