Στην Καλιφόρνια το πρώτο εστιατόριο στον κόσμο με μάγειρες - ρομπότ
Shutterstock
Shutterstock

Στην Καλιφόρνια το πρώτο εστιατόριο στον κόσμο με μάγειρες - ρομπότ

Έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του στην Καλιφόρνια εντός του 2024 είναι το πρώτο εστιατόριο στον κόσμο, το οποίο στελεχώνεται αποκλειστικά από μάγειρες - ρομπότ. Η τοποθεσία είναι στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας όπου σύντομα, οι επισκέπτες του εστιατορίου, θα δέχονται τις υπηρεσίες ενός πατενταρισμένου, με Tεχνητή Νοημοσύνη, ρομπότ που ετοιμάζει τις παραγγελίες σε σύντομο χρονικό διάστημα και ονομάζεται Flippy. 

Πρόκειται για «το πρώτο λειτουργικό εστιατόριο στον κόσμο όπου τόσο η παραγγελία όσο και κάθε διαδικασία μαγειρέματος είναι πλήρως αυτοματοποιημένες» αναφέρουν οι δημιουργοί του ρομπότ - μάγειρα Flippy ο οποίος είναι υπεύθυνος για το τηγάνισμα των κοτομπουκιών και των τηγανητών πατατών. Ένας συνάδελφός του, το «BurgerBot» θα ψήνει τις μπριζόλες, ενώ ένα βιομετρικό σύστημα πληρωμών, το PopID, θα λαμβάνει τις παραγγελίες των πελατών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η εταιρεία χαρτοφυλακίου Cali Group -στην οποία ανήκει η Miso Robotics, η εταιρεία πίσω από το Flippy- δήλωσε ότι ελπίζει ότι το νέο CaliExpress θα «εμπνεύσει την επόμενη γενιά επιχειρηματιών που ασχολούνται με την Τεχνητή Νοημοσύνη στην κουζίνα και την αυτοματοποίηση», προσφέροντας εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και εκθέματα ρομποτικής.   

«Η τοποθεσία CaliExpress by Flippy θα είναι επίσης μια εμπειρία ψευδο-μουσείου που θα παρουσιαστεί από την Miso Robotics. Συμπεριλαμβάνονται χορευτικοί ρομποτικοί βραχίονες από μονάδες Flippy που έχουν αποσυρθεί, πειραματικά τρισδιάστατα εκτυπωμένα αντικείμενα από προηγούμενη ανάπτυξη, φωτογραφικές επιδείξεις και πολλά άλλα», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

«Θα δούμε την Τεχνητή Νοημοσύνη να μεταπηδά από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και παραγωγής στο back-office στις θέσεις εργασίας που απευθύνονται στον καταναλωτή, στις θέσεις εργασίας που απευθύνονται στην πρώτη γραμμή, που παραδοσιακά είναι μόνο ανθρώπινες», δήλωσε ο δρυτής της Valyant AI, Rob Carpenter.

«Το πάντρεμα των διαφόρων τεχνολογιών για τη δημιουργία του πιο αυτόνομου εστιατορίου στον κόσμο είναι το αποκορύφωμα ετών έρευνας, ανάπτυξης και επένδυσης σε μια οικογένεια επαναστατικών εταιρειών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PopID, Τζον Μίλερ, ο οποίος εκτελεί διπλό χρέος ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Miso Robotics.

Όπως συμπλήρωσε, «η ρομποτική λήψη παραγγελιών και το μαγείρεμα με Τεχνητή Νοημοσύνη δίνει τη δυνατότητα στις μεγάλες αλυσίδες που τρέφουν την Αμερική να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα, τη συνέπεια και την ταχύτητα».