Διακόπηκε στον «αέρα» ομιλία του Πούτιν - «Τεχνικό πρόβλημα», λέει το Κρεμλίνο

Διακόπηκε στον «αέρα» ομιλία του Πούτιν - «Τεχνικό πρόβλημα», λέει το Κρεμλίνο

«Τεχνικό σφάλμα» κρύβεται πίσω από τη διακοπή της μετάδοσης της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, σε ένα κατάμεστο στάδιο της Μόσχας κατά τη διάρκεια εορτασμού της όγδοης επετείου από την προσάρτηση της Κριμαίας.

Συγκεκριμένα, η ομιλία του Ρώσου προέδρου χάθηκε από τον αέρα της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, τη στιγμή που ο Ρώσος χαιρέτιζε αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία και τη γενναιότητα των στρατιωτών της. Αντί το Βλ. Πούτιν μεταδόθηκαν πατριωτικά τραγούδια που είχαν ακουστεί νωρίτερα στην ίδια εκδήλωση.

Σύμφωνα με το Reuters η ομιλία του Ρώσου προέδρου μεταδόθηκε ολόκληρη αργότερα, με τον Πούτιν να φεύγει από τη σκηνή καθώς χιλιάδες θεατές κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες στο στάδιο Λουζνίκι χωρητικότητας 80.000 ατόμων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι ένα σφάλμα σε server ήταν αυτό που προκάλεσε τη διακοπή.


Μιλώντας από μια σκηνή στο κέντρο του σταδίου Λουζνίκι της Μόσχας, ο Πούτιν υποσχέθηκε μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες και φώναζαν «Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία» ότι όλοι οι στόχοι του Κρεμλίνου θα επιτευχθούν. «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πώς να το κάνουμε και με ποιο κόστος. Και θα πραγματοποιήσουμε απολύτως όλα τα σχέδιά μας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσία.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι οι στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία απεικονίζουν την ενότητα της Ρωσίας. «Ώμο με ώμο, βοηθούν ο ένας τον άλλον, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και όταν χρειάζεται θωρακίζουν ο ένας τον άλλον από τις σφαίρες με το σώμα τους σαν αδέρφια. Τέτοια ενότητα δεν είχαμε εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.