Εκπρόσωπος Χάφταρ: «Eίμαστε αντιμέτωποι με τουρκικές δυνάμεις στα εδάφη μας»

Εκπρόσωπος Χάφταρ: «Eίμαστε αντιμέτωποι με τουρκικές δυνάμεις στα εδάφη μας»

Εδώ και μήνες οι αντικυβερνητικές δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ βρίσκονται αντιμέτωπες με Τούρκους στη Λιβύη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, τονίζοντας πως Τ. Ερντογάν στηρίζει το καθεστώς Σαράζ όχι μόνο με χρήματα και όπλα, «αλλά και με τη παρουσία Τούρκων στρατιωτών, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στις μάχες και εκπαιδεύουν Λίβυους στρατιώτες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμαρί τόνισε πως «από τον περασμένο Απρίλιο αντιμετωπίζουμε τις τουρκικές δυνάμεις στα εδάφη μας».

«Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Τούρκοι αξιωματικοί, σύμβουλοι και τεχνικοί, θωρακισμένα οχήματα που οδηγούνται από Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι εκπαιδεύουν επίσης τις πολιτοφυλακές για να τα χρησιμοποιήσουν, Τούρκους σκοπευτές, καθώς και μονάδες αναγνώρισης που λειτουργούν από πλοία στη θάλασσα, παρακολουθώντας τα αεριωθούμενα αεροσκάφη μας», τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατάρχης Χαφτάρ.

Πρόσθεσε ακόμη πως «έχουμε καταρρίψει δεκάδες drone, καταστρέψαμε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, σκοτώσαμε αρκετούς τεχνικούς, μηχανικούς και αξιωματικούς που εκτελούσαν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη. Έχουμε βομβαρδίσει πολλαπλές τοποθεσίες που ελέγχαν στην Μισράτα, την Τρίπολη, στο αεροδρόμιο Μιτίγκα και σε διάφορες τοποθεσίες στη Ζουάρα».  

«Είναι προφανές ότι, επειδή η μάχη εξελίσσεται υπέρ του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, ειδικά μετά την ισχυρή επίθεση σήμερα, ο Σαράζ και η ομάδα του άρχισαν να ακολουθούν παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες για να ζητήσουν στρατιωτική υποστήριξη από τον Ερντογάν», ανέφερε ο Αλ Μισμαρί για να προσθέσει: «Ο Ερντογάν, σε αντάλλαγμα αυτής της συμφωνίας με τον Αλ Σαράζ, η οποία επιτρέπει στην Τουρκία να αναπτύξει δυνάμεις στη Λιβύη, λαμβάνει την επαίσχυντη και αντισυνταγματική συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, παρά το γεγονός ότι η Λιβύη δεν συνορεύει θαλάσσια με την Τουρκία», υπογράμμισε ο Αχμέντ αλ Μισμάρι».

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Λίβυος στρατηγός επισήμανε πως «δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Αυτή η τουρκική ανοησία είναι απάντηση του Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που αρνείται να δεχτεί ως μέλη την Τουρκία και την Αίγυπτο που έχει νικήσει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και κατέστρεψε τα ισλαμικά όνειρα του Ερντογάν για δημιουργία Χαλιφάτου».