Ασία: Μεικτά πρόσημα με απώλειες σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα
AP Photo
AP Photo

Ασία: Μεικτά πρόσημα με απώλειες σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα

Παρά το ράλι των Big Tech στη Wall Street τη Μ. Δευτέρα τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα τη Μ. Τρίτη με τις αγορές σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ να καταγράφουν απώλειες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,34% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Shenzhen κατέγραψε οριακή υποχώρηση 0,1%. Η Κίνα αναμένεται να δημοσιεύσει τη Μ. Τετάρτη τα στοιχεία για το ΑΕΠ του α' τριμήνου του 2025.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi έκλεισε ανοδικά 0,91%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κατέγραψε επίσης άνοδο κατά 0,95%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,21% και έκλεισε στις 7.764,80 μονάδες.

Ο δείκτης αναφοράς Nifty 50 της Ινδίας σημείωσε άνοδο 2,11%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης BSE Sensex σημείωσε άνοδο 2,06%.

Η χώρα αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου αργότερα εντός της ημέρας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι η μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Ινδίας θα διαμορφωθεί στο 3,60%, έναντι 3,61% τον προηγούμενο μήνα.

Δημοσκόπηση έδειξε ότι ο δείκτης τιμών χονδρικής της Ινδίας προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 2,5% τον Μάρτιο, από 2,38% τον Φεβρουάριο.