Την οργή των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ προκάλεσε η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την δικαίωση του Θανάση Γιαννόπουλου από το ΣτΕ
Αναστάτωση επικρατεί και πάλι τις τελευταίες ημέρες στο ... πολύπαθο ΚΕΕΛΠΝΟ, από τη στιγμή που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την αναγκαστική παραίτηση - μετά από παρέμβαση Π.Πολάκη - του πρώην πρόεδρου του Θανάση Γιαννόπουλου, αλλά δύο μελών του Δ.Σ.
Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι θα παραμείνει σταθερό στην απόφασή του για να σπάσει το “απόστημα” του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ οι εργαζόμενοι εξοργίστηκαν από την τελευταία δήλωση:
“Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιδείξει σεβασμό απέναντι στους Εργαζομένους, καταδικάζοντας τις δηλώσεις των «κύκλων» του Υπουργείου Υγείας «περί αποστήματος», δηλώσεις που προσβάλλουν και ισοπεδώνουν συλλήβδην 600 Εργαζομένους, το έργο και την προσφορά δεκαετιών και δυσφημούν έναν ολόκληρο Οργανισμό”, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.
Η πανηγυρική επιστροφή (;) του Θανάση Γιαννόπουλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή του Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος μαζί με τα δύο μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ κ.κ. Ιωάννη Γιαννάκη και Δημητρίου Μπίτα που δικαιώθηκαν, έχουν πλέον το δικαίωμα από το ΣτΕ να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση (non paper) τις προηγούμενες ημέρες έχει δείξει τις ξεκάθαρες προθέσεις του, καθώς από την μία “σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ”, από την άλλη, όμως, “θα παραμείνει σταθερό στην απόφασή του”. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:
“Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και εάν οι τεχνικοί λόγοι που διέρρευσαν σε ΜΜΕ ως σκεπτικό της απόφασης ισχύουν, τότε το Υπουργείο θα κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να παραμείνει σταθερό στην απόφασή του”.
Για εκφοβισμό και κακοδιαχείριση καταγγέλλουν την τωρινή διοίκηση οι εργαζόμενοι
Για τακτικές εκφοβισμού τους, καταγγέλλουν την τωρινή διοίκηση από την μεριά τους οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ:
“Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να λάβουν τέλος οι τακτικές εκφοβισμού και αποκλεισμού που έχουμε υποστεί το τελευταίο διάστημα. Δεν θα επιτρέψουμε οι πλάτες των εργαζομένων να γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης και εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων”, ενώ στην ανακοίνωσή τους προσάπτουν, επίσης, στην τωρινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ κακοδιαχείριση, με στοιχεία που – όπως λένε οι εργαζόμενοι - έχουν στείλει στον εισαγγελέα:
“Η τελευταία Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ επέλεξε να συμπεριφερθεί επιθετικά, άδικα και εκδικητικά απέναντι στους Εργαζομένους όχι μόνο προβαίνοντας σε πρακτικές κακοδιοίκησης σε μία κρίσιμη και οριακή στιγμή για τη Δημόσια Υγεία, αλλά καταστρατηγώντας θεμελιώδη εργασιακά και ατομικά δικαιώματα”. (...)
“Εχουμε ήδη αποστείλει στοιχεία στη Δικαιοσύνη και θα αποταθούμε σε αυτήν για το σύνολο των πράξεων ή και παραλείψεων της μέχρι χθες Διοίκησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., γιατί εμείς οι εργαζόμενοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το έργο του Οργανισμού, μακριά από κατασκευασμένες επιθέσεις και πορίσματα. Όλα τα ζητήματα στο φως της Δικαιοσύνης”, καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζόμενων.