Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά το γεγονός ότι έχουν αναζωπυρωθεί οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για το εάν τελικά ΗΠΑ και Κίνα θα καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό και κατά συνέπεια στην αποκλιμάκωση της έντασης των μεταξύ τους εμπορικών σχέσεων.
Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας ως προς τις εμπορικές σχέσεις τους με τις δύο χώρες να μη φαίνεται να βρίσκουν λύσεις στο χρονικό διάστημα των 90 ημερών που είχαν θέσει ως πλαίσιο και λήγει την 1η Μαρτίου.
Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται «μίλια μακριά» από την επίτευξη συμφωνίας, άσκησαν πιέσεις στις διεθνείς χρηματαγορές.
Στο μεταξύ η ΕΚΤ άφησε τα βασικά επιτόκια της αμετάβλητα και τον επικεφαλής της να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρωζώνη. Τα σχόλια του Μάριο Ντράγκι οδήγησαν το ευρώ σε χαμηλά ενός μήνα.
Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 61% στις 357.84 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε θετικό έδαφος.
Στα ταμπλό, απώλειες κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,14% στις 6.804 μονάδες ενώ σε αντίθετη τροχιά κινήθηκε ο DAX της Γερμανίας που κέρδισε κατά 1,36% στις 11.215 μονάδες.
Προχωρώντας στη Γαλλία, θετικές κινήσεις ακολούθησε ο CAC 40 με κέρδη ύψους 1,11% στις 4.890 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ανοδικά κινήθηκε η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 1,26% στις 19.651 μονάδες όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 να κερδίζει κατά 0,34% στις 9.164 μονάδες.
Τέλος, σε θετικό έδαφος βρέθηκε και ο PSI 20 που σημείωσε αύξηση κατά 0,99% στις 5.115 μονάδες.