Η διστακτικότητα στις διεθνείς χρηματαγορές επέβαλλε τον ρυθμό της και στην εγχώρια, συγκρατώντας την ανοδική πρωινή έξαρση. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος (-0,05% στις 690,99 μονάδες) αφού πρώτα δοκίμασε το επίπεδο των 700 μονάδων όπου εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις κυρίως στις τραπεζικές μετοχές. Οι όγκοι συναλλαγών ήταν χαμηλότεροι από αυτούς των ανοδικών συνεδριάσεων, παρόλα αυτά δεν μπορουν εύκολα να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το αν πρόκειται για μια ανάπαυλα μετά από την ισχυρή άνοδο κατά 27% στις τελευταίες 13 συνεδριάσεις.
Την παραπάνω πεποίθηση ενισχύει και το γεγονός ότι αρκετοί τίτλοι έκλεισαν έντονα ανοδικοί (λ.χ. Πειραιώς, ΜΙΓ, ΕΧΑΕ) ενώ άλλοι έκλεισαν έντονα καθοδικοί (λ.χ. ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ). Μάλιστα, οι καθοδικοί τίτλοι είχαν υψηλότερα τις μεσοσταθμικές ενδοσυνεδριακές συναλλαγές, κάτι που υποδεικνύει μια ανυπομονησία για ρευστοποιήσεις με μικρά κέρδη.
Η εικόνα αυτή παραδοσιακά εμφανίζεται σε πολύ ισχυρές ανοδικές τάσεις (τα αντίθετα χαρακτηριστικά επίσης ισχύουν σε καθοδικές). Και τούτο, διότι πολύ απλά βγαίνουν εκτός παιχνιδιού οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές, αφήνοντας τις μεγάλες θέσεις να οδηγήσουν την αγορά σε νεότερα υψηλά επίπεδα.
Με δεδομένο ότι το γενικό κλίμα αισιοδοξίας θα συνεχισθεί, αποφεύγοντας παράδοξες έκτακτες ειδήσεις, η αγορά μας κοιτάει μπροστά με μεγάλες πιθανότητες. Οι επιμέρους τίτλοι που φαίνεται να μαζεύουν τα επενδυτικά φώτα είτε λόγω χρονικής συγκυρίας είτε και βάσει της πρόσφατης συμπεριφοράς στο ταμπλό είναι σίγουρα αυτά του ο τραπεζικού και δη η Πειραιώς, η αεροπορία αιγαίου, η ΜΙΓ, και οι Βιοχαλκο-ΕΛΧΑ-CENER. Κατα πόδας ακολουθούν τα «καλά χαρτια» όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και ΕΕΕ.
Τέλος, άξια προσοχής είναι τα «μικρά» της τεχνολογίας/πληροφορικής (λ.χ Entersoft και Εpsilon ), η ΚΡΙ-ΚΡΙ, ο Σαράντης, τα Πλαστικά Θράκης, και βεβαίως ο κατασκευαστικός κλάδος, χωρίς ωστόσο αυτή η παράθεση να είναι εξαντλητική.