Με ισχυρά κέρδη και ράλι στις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης έκλεισε τις συναλλαγές της η Wall Street, ολοκληρώνοντας ένα από τα πλέον εκρηκτικά τρίμηνα που έχει σημειώσει εδώ και δεκαετίες, μετά την ιστορική «βουτιά» που του Μαρτίου κατά την κορύφωση της κρίσης του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε με άνοδο 0,84% ή 216 μονάδων στις 25.811 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,53% και έκλεισε στις 3.100 μονάδες, ενώ ακόμα καλύτερη πορεία σημείωσε ο τεχνολογικός Nasdaq που πραγματοποίησε ράλι 1,83% κλείνοντας στις 10.058 μονάδες.
Σε επίπεδο τριμήνου, ο Dow κατέγραψε άνοδο 17,8%, τη μεγαλύτερη που έχει σημειώσει από το πρώτο τρίμηνο του 1987 (τότε στο +21,6%). Ο S&P 500 σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του από το τέταρτο τρίμηνο του 1998, με κέρδη σχεδόν 20%, ενώ ράλι 30,6% κατέγραψε ο Nasdaq στο δικό του καλύτερο τρίμηνο από το 1999.
Στις εταιρικές αποδόσεις της ημέρας, οι μετοχές των Facebook και Netflix ηγήθηκαν των κερδών με άνοδο άνω του 2% και για τις δύο, ενώ η Amazon είδε τον τίτλο της να ενισχύεται κατά 2,7% και ο κατασκευαστής μικροτσίπ Micron Technology κατέγραψε κέρδη 4%.
Στα υπόλοιπα νέα, την κοινή εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία θα επανακάμψει συντομότερα από ότι αναμενόταν εξέφρασαν κατά την κατάθεση τους στην Βουλή των Αντιπροσώπων οι Στίβεν Μνούτσιν και Τζερόμ Πάουελ.
Ο υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν, διαβεβαίωσε ότι οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα θα «βελτιωθούν σημαντικά» στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, προσθέτοντας ότι εργάζεται με το Κογκρέσο για την έγκριση ενός ακόμα πακέτου τόνωσης ως το τέλος Ιουλίου. Επίσης ανέφερε ότι ο κατασκευαστικός τομέας ανακάμπτει γρήγορα, ενώ οι λιανικές πωλήσεις και οι υπηρεσίες μπορεί να χρειαστούν επιπρόσθετη ανακούφιση
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Πάουελ τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει σε μια νέα σημαντική φάση και το έκανε αυτό πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.
Παράλληλα όμως υποστήριξε ότι η πλήρης ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορεί να γίνει εφόσον η χώρα αντιμετωπίζει ακόμα τον κορονοϊό. Τέλος, πρόσθεσε πως το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να καταγραφεί η μεγαλύτερη πτώση στο ΑΕΠ στην ιστορία των ΗΠΑ.