Ναι, σωστά το διάβασε ο αναγνώστης. Εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που διαφωνούν με την αποστολή όπλων στα περίχωρα της Ουκρανίας δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί η σχετική απόφαση της κυβέρνησης. Κοντά τους έσπευσαν να συμπαρασταθούν δεκάδες σωματεία που ελέγχονται από το ΚΚΕ και τις παραφυάδες του. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της κυβέρνησης για το τι τελικά έγινε.
Απεστάλησαν από την Αλεξανδρούπολη τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ουκρανίας; Ή μήπως τελικά «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»; Και μόνο το γεγονός πως εργαζόμενοι, σε μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, θέλουν να συναποφασίζουν για την κυβερνητική πολιτική σε ένα τόσο καίριο ζήτημα, δείχνει τον πλήρη ευτελισμό του Ελληνικού Κράτους. Δείχνει πως το βαρέλι δεν έχει πάτο.
Σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς ευνομούμενη χώρα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα έψαχναν για δουλειά, πάραυτα. Είναι αδιανόητο συνδικαλιστές προσκείμενοι στο ΚΚΕ να υπονομεύουν μια κυβερνητική θέση σε ένα θέμα που αφορά της εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα της πατρίδας μας.
Αυτό που έγινε είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας σήψης στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Και φυσικά γι΄αυτό δεν ευθύνεται το ΚΚΕ. Αυτό υπηρετεί τις διακηρυγμένες urbi et orbi θέσεις του. Όπως είχε πει, επί λέξει, ο βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Δ. Παφίλης on camera - υπάρχει το σχετικό video - «το κόμμα μας θα ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της λαϊκής εργατικής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέας. Ο αγώνας αυτός θα συνδεθεί με την πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας είτε η Ελλάδα είναι επιτιθέμενη είτε ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ» ( Η υπογράμμιση δική μου).
Δηλαδή, αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα το ΚΚΕ δεν θα υπερασπισθεί την πατρίδα, αλλά θα επιχειρήσει να καταλάβει την εξουσία, πιστό στη λενινιστική θέση περί μετατροπής μιας εθνικής σύγκρουσης σε ταξικό-εμφύλιο πόλεμο.
Δε σχολίασα αυτή τη θέση του ΚΚΕ που είναι μια κορυφαία στρατηγική επιλογή, όταν διατυπώθηκε από τον βουλευτή του κόμματος. Σήμερα, όμως μετά τα γεγονότα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βλέπουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η θέση και πώς εφαρμόζεται στην πράξη σε ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.
Εννοείται πως την κύρια ευθύνη γι' αυτήν την αποθράσυνση του ΚΚΕ την έχουν τα αστικά κόμματα και κυρίως η Νέα Δημοκρατία η οποία αμήχανη και ανέμελη παρακολουθεί, διαχρονικά, αυτά που λέει και κάνει το ΚΚΕ. Συγχέει τη μετριοπάθεια με τον ιδεολογικό αγώνα που είναι διαρκής και σκληρός. Ο αντικομμουνισμός δεν είναι εξτρεμισμός. Είναι η άλλη όψη του φιλελευθερισμού. Η Νέα Δημοκρατία με αυτήν την πολιτική ιδεολογικού αφοπλισμού στέλνει λάθος μηνύματα. Ελπίζω να μην πληρώσουμε ως χώρα για μια ακόμα φορά το ΚΚΕ.
ΥΓ. Στις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήρθε πρώτη με 30,2%, συντηρώντας τις δυνάμεις της, και συνολικά η Αριστερά - ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ - έλαβαν 55%. (ΚΚΕ 27,8% με σημαντική άνοδο, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 17% και ΣΥΡΙΖΑ 9,6%). Απλώς καταγράφω το γεγονός και το αφήνω ασχολίαστο.