Της Μαριάννας Σκυλακάκη
Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκα στην εκδήλωση της Aegean για την παρουσίαση των Gastronomics, μιας νέας πρωτοβουλίας της αεροπορικής εταιρείας, η οποία φιλοδοξεί να ταξιδέψει μακριά τα αρώματα και τις γεύσεις του τόπου μας, μέσα από τη συνεργασία της με τρεις διακεκριμένους Έλληνες σεφ: τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Χριστόφορο Πέσκια και τον Στέλιο Παρλιάρο. Οι τρεις τους υπογράφουν το νέο μενού της Business Class της Aegean, με τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη να επιλέγει τα κρασιά.
Η Μαρία Τριτάρη γράφει σήμερα στη στήλη της για την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία, αναφέρομαι όμως κι εγώ σ' αυτήν γιατί πιστεύω ότι το μήνυμα που στέλνουν οι "καλύτεροι" - αφού και οι τέσσερις είναι κορυφαίοι εκφραστές της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας - όταν ενώνουν τα ταλέντα τους για έναν σκοπό, έχει σημαντικές προεκτάσεις. Τόσες φορές στη χώρα μας αφήνουμε τον ανταγωνισμό, από ευγενή άμιλλα να εξελίσσεται σε φθόνο, σε διάθεση να δείξουμε ότι είμαστε εμείς οι καλύτεροι κι ας πορευόμαστε μόνοι μας - ανθρώπινες αδυναμίες που μας πηγαίνουν όμως πίσω, όχι μπροστά.
Την εικόνα μας προς τα έξω, σε όλα τα επίπεδα, θα τη χτίσουμε μόνο δουλεύοντας συνδυαστικά, συνεργατικά. Να μια πρωτοβουλία που το κάνει αυτό πράξη.
Για περισσότερα άρθρα από το αθηΝΕΑ, επισκεφθείτε το www.a8inea.com.