Σε πολλούς παράγοντες της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας προκάλεσε έκπληξη όταν ο Νασέρ Αλ – Κελάιφι, πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, αρνήθηκε το πόστο του Αντρέα Ανιέλι στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UEFA, θέση που τελικά πήρε ο Καρλ – Χάιντς Ρουμενίγκε, CEO της Μπάγερν Μονάχου. Ο Αλ – Κελάιφι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας από τους ισχυρούς συμμάχους του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Αλεκσάντερ Τσέφεριν. Ηταν στιγμές που οι παρατηρητές δεν μπορούσαν να προβλέψουν την κατάρρευση της Super League κι έτσι πόνταραν πως ο Αλ – Κελάιφι θα πήγαινε την ομάδα του στο νέο συνεταιρισμό. Βέβαια, εκείνος είχε στόχο να γίνει πρόεδρος της ECA, του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συλλόγων, το άλλο πόστο που άφησε το αφεντικό της Γιουβέντους.
Ο Αλ – Κελάιφι συμμετείχε και εκείνος σε συζητήσεις με άλλες ομάδες της Super League. Αλλωστε, με πολλούς από τους παράγοντες των ιδρυτικών μελών έχει καλή σχέση, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος φύλαγε μια... θέση στην Π.Σ.Ζ. ανάμεσα στις 15 που ήθελε ν' αποτελέσουν τη βάση του πρότζεκτ. Ο Αλ – Κελάιφι, όμως, έχει να προστατεύσει και άλλα συμφέροντα. Πρόεδρος του beIN Media Group, εταιρίας που έχει τα δικαιώματα και μεταδίδει τους αγώνες του Champions League και των άλλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε πολλές χώρες στον κόσμο, αν έμπαινε στην Super League, αυτομάτως θα απαξίωνε το προϊόν της άλλης εταιρίας που ηγείται. Οπότε ζήτησε χρόνο. Στο μεταξύ, οι υπόλοιπες προχώρησαν χωρίς αυτόν. Ετσι, μπόρεσε και έγινε ένας από τους «σωτήρες» του ποδοσφαίρου. Η Παρί Σεν Ζερμέν ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης τόνισε πως δεν την ενδιαφέρει ένα μοντέλο όπως αυτό της Super League που δεν θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στα αθλητικά επιτεύγματα. Αυτόν τον ρόλο φαίνεται να τον «αγκαλιάζει» περισσότερο ακόμη και από τον Ρουμενίγκε. Ο Αλ – Κελάιφι ενδιαφέρεται για το αγωνιστικό σκέλος και την εύρεση εσόδων παραπάνω από ότι ο Γερμανός, ο οποίος εδώ και καιρό είναι συγκεντρωμένος στο να πείσει τους υπόλοιπους παράγοντες πως ο δρόμος προς τα μπροστά είναι οι μειώσεις των μισθών των παικτών, των προμηθειών προς τους ατζέντηδες και η βελτιστοποίηση των λειτουργικών εξόδων.
Ο πρόεδρος της γαλλικής λίγκας, Βενσάν Λαμπρούν, ευχαρίστησε τον Αλ – Κελάιφι στο όνομα του γαλλικού ποδοσφαίρου, για την κίνησή του να μην ανοίξει την πόρτα της Super League στη γαλλική αγορά. Μέχρι και ο Εμανουέλ Μακρόν επαίνεσε την στάση των γαλλικών κλαμπ. Δεν έχει περάσει καιρός, πάντως, από τότε που οι υπόλοιποι γαλλικού σύλλογοι ήταν εναντίον του όταν ζήτησε τη μείωση των ομάδων της Ligue 1 από 20 σε 18. «Ηταν ξεκάθαρο πως περίμενε να δει πως θα πάνε τα πράγματα προτού δράσει και τελικά έκανε καλά που δεν βιάστηκε», λένε στην UEFA.