Στα ψιλά γράμματα της ιδρυτικής ανακοίνωσης της Super League αναφερόταν πως οι 12 ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Αρσεναλ, Τότεναμ, Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν) θα δημιουργούσαν και μια διοργάνωση για τις γυναικείες ομάδες των κλαμπ τους, «γονατίζοντας» ουσιαστικά και το Champions League γυναικών της UEFA. Αυτή την σεζόν στα ημιτελικά του θεσμού έχουν φτάσει Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου.
Τώρα που η Super League μοιάζει να είναι παρελθόν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, αποφάσισε να δώσει περισσότερα χρήματα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, αν και καθυστερημένα. Είναι, τουλάχιστον, ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Από την επόμενη σεζόν, θα δοθούν συνολικά σε χρηματικά έπαθλα 24 εκατομμύρια ευρώ, το τετραπλάσιο ποσό από ότι δίνεται τώρα, ενώ το 23% θα πηγαίνει στα κλαμπ που δεν συμμετέχουν στον θεσμό, αλλά οι χώρες τους έχουν εκπροσώπηση. Η μεγάλη αύξηση οφείλεται στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγών, αλλά και στο ότι θα πηγαίνουν χρήματα σ' αυτό το θεσμό από το Champions League των ανδρών.
Με το νέο σύστημα η ομάδα που θα κατακτά το τρόπαιο μπορεί να φτάσει συνολικά στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ από χρηματικά έπαθλα. Οσες θα λαμβάνουν μέρος στη φάση των ομίλων θα παίρνουν 400.000 ευρώ, που είναι πέντε φορές περισσότερα από όσα παίρνουν τώρα για να φτάσουν στους «16». Τον επόμενο μήνα η UEFA θα παρουσιάσει το νέο logo και ύμνο της διοργάνωσης καθώς υποσχέθηκε στα κλαμπ μεγαλύτερη προβολή στα πρότυπα της ανδρικής διοργάνωσης. Ωστόσο, η προβολή από μόνη της δεν θα είναι αρκετή για να «κλείσει» η ψαλίδα και ν' αναπτυχθεί το άθλημα μια και μερίδα αυτών των ομάδων (π.χ. οι 12 της Super League) λειτουργώντας υπό την «ομπρέλα» των διάσημων κλαμπ τους έχουν και μεγαλύτερη απήχηση, αλλά και τη δυνατότητα να προσελκύσουν χορηγούς.