Black Box 08/3/2016

Black Box 08/3/2016

- Δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Ο λόγος για τους τρείς βασικούς μετόχους του Mega που συνεδρίασαν χθες χωρίς όμως να σταθεί δυνατόν να συμφωνήσουν  για την αύξηση κεφαλαίου που έχει άμεση ανάγκη η Τηλέτυπος.

- Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξασφάλισαν από τις αρχές μια ακόμη παράταση και οι αποφάσεις μεταφέρονται πλέον για την Πέμπτη.  Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά  παράταση και είναι προφανές ότι τα χρονικά περιθώρια των μετόχων να λάβουν αποφάσεις εξαντλούνται επικίνδυνα.

- Υπενθυμίζεται ότι η  προθεσμία για την αύξηση  έληξε χωρίς αποτέλεσμα και τοποθετήθηκαν μόνον 150 ευρώ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ρήτρα του ενημερωτικού δελτίου που έδινε τη δυνατότητα η απόφαση για τα αδιάθετα να ληφθεί χθες, κάτι που και πάλι δεν συνέβη.

- Κατά πληροφορίες οι μέτοχοι στο περιβάλλον τους συζητούν  ακόμη και για το ακραίο ενδεχόμενο να κλείσει  το Mega. Ωστόσο, αν δεν βρεθεί κάποια λύση που να άρει το αδιέξοδο μεταξύ των μετόχων, το πιθανότερο είναι  να ζήσουμε το αδιανόητο μέχρι και  πριν λίγους μήνες: Δηλαδή το κανάλι να περάσει στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών. Οι τελευταίες φυσικά και  δεν είναι πρόθυμες να αφήσουν να χαθούν δάνεια άνω των 100 εκατ. που βαρύνουν  το πάλαι  ποτέ κραταιό κανάλι, του οποίου η κεφαλαιοποίηση έχει υποχωρήσει μόλις στα 9 εκατ. ευρώ.

- Για άλυτο κουβάρι κάνουν λόγο οι τραπεζίτες για τα κόκκινα δάνεια. Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εντείνονται, χωρίς να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, ενώ ακούγεται πως εξαιρετικά μεγάλος αριθμός κόκκινων  δανειοληπτών έχει βρει ομπρέλα προστασίας στο νόμο Κατσέλη.

- Στην αγορά ακούγεται πως έχουν δημιουργηθεί τρία βασικά σχήματα  ιδιωτών (πρώην τραπεζιτών, στελεχών κλπ.) που σχεδιάζουν  να εκμεταλλευτούν την επενδυτική ευκαιρία που προσφέρουν τα κόκκινα δάνεια δημιουργώντας σχετικές εταιρίες.

- Φημολογείται ότι οι πρόσφατες ανακατατάξεις που είχαμε στην Εθνική Ασφαλιστική συνδέονται με κάποιες αποφάσεις που είχαν ληφθεί επί των ημερών του κ. Τουρκολιά.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια