Black Box 16/3/2016

Black Box 16/3/2016

- Σε πολιτικό επίπεδο μπορεί τα πράγματα να είναι συμφωνημένα - τελειωμένα για την αξιολόγηση, αλλά σε τεχνικό επίπεδο τα προβλήματα είναι πολλά και η συζήτηση πέφτει συνέχεια σε ξέρες. Το λέει πηγή που γνωρίζει από πρώτο χέρι  τις  συζητήσεις που γίνονται με την Τρόικα στο Χίλτον. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι για να κλείσει η συμφωνία εντός  χρονοδιαγράμματος  πρέπει η Κυβέρνηση να το πάρει απόφαση και να κάνει ουσιαστικές υποχωρήσεις.

- Χαράς Ευαγγέλια χθες στο Χρηματιστήριο. Κατά τους ειδικούς η άνοδος οφείλεται στο επικείμενο rebalancing των δεικτών FTSE στις 18 Μαρτίου εξαιτίας της υποβάθμισης του ΧΑ από τις αναπτυγμένες αγορές στην κατηγορία Advanced Emerging Markets. Ταυτόχρονα την Παρασκευή συμπίπτει  και το triple witch Μαρτίου.

- Οι εκτιμήσεις είναι ότι οι καθαρές εισροές στο ΧΑ θα φτάσουν περίπου τα 150 εκατομμύρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως ο μεγαλύτερος όγκος των  αγορών προηγείται της καταληκτικής ημερομηνίας του rebalancing. Γενικότερα χρειάζεται προσοχή γιατί  συγκεκριμένα  χρονικά ορόσημα και μετρήσιμες εισροές στις αγορές, προσφέρονται για trading και προκαλούν αυξημένη μεταβλητότητα.

- Αγώνας υψηλού επιπέδου για να αποφευχθεί το κανόνι του MEGA. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας  μεταξύ Βαρδή Βαρδινογιάννη και Γιώργου Μπόμπολα. Και οι μέτοχοι φαίνεται να συμφωνούν  ότι είναι κρίμα να κλείσει το κανάλι, αλλά δεν έχουν συμφωνήσει και στον τρόπο που θα σωθεί.

- Η συγκρατημένη αισιοδοξία πιθανώς βασίζεται και στη φημολογία ότι η Κυβέρνηση τελευταία έχει αναθεωρήσει τη θέση της για το MEGA και φοβάται ότι ένα λουκέτο μπορεί να πυροδοτήσει στην κοινή γνώμη πολιτικές εντυπώσεις ανάλογες με το «μαύρο» της ΕΡΤ.

- Χωρίς να το λένε σαφώς, οι τράπεζες φαίνεται ότι θα αφήσουν να περάσουν μερικές ημέρες  ώστε να ωριμάσουν οι διεργασίες από την πλευρά των μετόχων. Στο μεταξύ ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος Ν. Πεφάνης που παραμένει στη θέση του, ξεκινά επαφές με τις πιστώτριες τράπεζες.

- Μια άλλη ένδειξη της κινητικότητας που καταγράφεται είναι ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΜEGA προκειμένου να ορίσει νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο. Οι ελπίδες είναι μέχρι τότε να καταφέρουν και οι μέτοχοι  να συμφωνήσουν  μεταξύ τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια