Black Box 17/3/2016

Black Box 17/3/2016

- Νομικά θα κινηθεί η Eurobank προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη της τράπεζας σε σχέση με το πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg που έκανε λόγο για μη τήρηση ορθών διαδικασιών στην υπόθεση της ΝΙΚΑΣ. H Eurobank έστειλε εξώδικο στον δικηγόρο που αναφέρεται στο δημοσίευμα, ζητώντας να πληροφορηθεί για τους μετόχους και τους εμπορικούς πελάτες της τράπεζας που διατύπωσαν κατηγορίες.

- Η Eurobank δεν έλαβε σε εύλογο διάστημα απάντηση και κατόπιν αυτού αποφάσισε να κινηθεί νομικά για να προστατεύσει τη φήμη και την αξιοπιστία της. Στην αγορά φημολογείται ότι πίσω από το θόρυβο για την ΝΙΚΑΣ –που αλλάζει χέρια και περνά στον έλεγχο νέου επιχειρηματικού σχήματος υπό τον κ. Σπ. Θεοδωρόπουλο της Chipita- να κρύβεται ένας ανταγωνιστής.

- Σημειώστε ότι το deal της ΝΙΚΑΣ αποτελεί υποδειγματικό μοντέλο αναδιάρθρωσης και επανεκκίνησης μιας καλής εταιρίας που είχε χάσει τη δυναμική της. Τα δάνεια κουρεύονται περίπου κατά το 1/3, την εταιρία αναλαμβάνουν δύο νέοι μέτοχοι (Chipita και «Impala Invest B.V.» του ομίλου Βιτζηλαίου) που βάζουν νέα κεφάλαια, ενώ υπό συζήτηση είναι στο σχήμα να ενταχθεί και η ΒΙ.Κ. Η. Είναι φυσικό αυτές οι εξελίξεις να διαταράσσουν τις ισορροπίες στον κλάδο.

- Αναταράξεις και μάλιστα έντονες στην αγορά αναμένουν οι χρηματιστές την Παρασκευή 18 Μαρτίου, λόγω της αλλαγής των δεικτών FTSE, μετά την υποβάθμιση του Χ.Α. Οι εισροές και γενικότερα οι μετακινήσεις κεφαλαίων που αναμένονται, εκτιμούν οι ειδικοί ότι θα έχουν αποτέλεσμα να δούμε μετοχές «καρφωμένες» στο +20% ή και στην αντίθετη πορεία.

- Δεν έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής για το ΜΕGA από τον όμιλο Μπόμπολα. Ως συνήθως όμως, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Εταιρία factoring που είχε επιταγές του MEGA από την ΑΝΩΣΗ του Φ. Μπόμπολα, ενημέρωσε με επιστολή πιστωτές του μεγάλου καναλιού, να κάνουν πληρωμές απευθείας στην εταιρία factoring και όχι στο ΜΕGA.

- Οι διεργασίες μεταξύ των μετόχων του ΜΕGA συνεχίζονται  προκειμένου να βρεθεί σημείο ισορροπίας και να σωθεί το κανάλι. Ωστόσο, το παιχνίδι φαίνεται  ότι έχει και πολιτικό δάκτυλο. Ο στόχος φημολογείται ότι είναι να περιθωριοποιηθεί ( με την αύξηση κεφαλαίου) και σταδιακά να βρεθεί εκτός καναλιού (με τον διαγωνισμό για τις άδειες) ο ενοχλητικός για την Κυβέρνηση Σταύρος Ψυχάρης.

- Σημειώστε και κάποια δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που θέλουν τον Φ. Μπόμπολα να επισκέφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα να μπήκε στο κτίριο από την βοηθητική πόρτα, επί της Β. Γεωργίου. Κατά τα δημοσιεύματα πάντα, ο εκδότης είχε συνάντηση με τον Α. Τσίπρα και τον Ν. Παππά.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια