Black Box 22/3/2016

Black Box 22/3/2016

- Όλα τα βλέμματα στρέφονται αργά σήμερα το απόγευμα στη Βουλή. Οι περισσότεροι συγκλίνουν ότι πρέπει να περιμένουμε αποκαλύψεις  με ονοματεπώνυμα από την κυβέρνηση. Άλλωστε η Κυβέρνηση προκάλεσε τη συζήτηση και στο παρασκήνιο  αυξάνει συνεχώς τις προσδοκίες με τις κατάλληλες διαρροές. Όλη  αυτή η κλιμάκωση, λένε οι πιο έμπειροι, δεν μπορεί να γίνεται για να καταλήξουμε σε μια φούσκα.

- Αποδείχθηκε και από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑ. Οι εισροές κεφαλαίων που περίμεναν  λόγω του αυξημένου βάρους  μετά την υποβάθμιση του ΧΑ στην κατηγορία των  αναδυόμενων αγορών, είχαν περάσει ήδη από την αγορά. Το ΧΑ έμεινε χωρίς τον «καταλύτη» που θα έδινε κατεύθυνση –αφού η αξιολόγηση αργεί- και επιπλέον διορθώνουν οι τράπεζες οι οποίες και υπεραπόδωσαν.

- Σήμερα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΧΣ   προκειμένου να εγκρίνει την εθελουσία έξοδο των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι πληροφορίες είναι ότι το πρόγραμμα θα προβλέπει σε ορισμένες περιπτώσεις την καταβολή έως  και 30 μισθών.

- Είναι από τα περίεργα, τα ανεξήγητα της ελληνικής αγοράς. Μεγάλοι επιχειρηματίες του κλάδου των λιανικών πωλήσεων αναφέρουν ότι τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου 2015  δείχνουν ότι η αγορά «στέκεται» και παρουσιάζει καλύτερα νούμερα  σε σύγκριση πάντα με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Μακάρι…

- ΜEGA. Σήμερα είναι προγραμματισμένο να συγκληθεί  το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο του μεγάλου καναλιού. Φως στην άκρη του τούνελ δεν έχει φανεί ακόμη καθώς η αντιπαράθεση Βαρδινογιάννη –Μπόμπολα συνεχίζεται και οι αντιθέσεις δεν έχουν αμβλυνθεί. Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο δεν αισιοδοξούν και σημειώνουν ότι το πιθανότερο σενάριο, αν τελικά διασωθεί το κανάλι, θα είναι να βάλει τα χρήματα η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία θα συμμετάσχει στην αύξηση με τον Θ. Φιλιππόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια θα αναλάβει και το management της «Τηλέτυπος».

- Πλησιάζει το τέλος της Λούκας Κατσέλη από την Εθνική Τράπεζα; Στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων πάντως δεν πάει,  καθώς για τη συγκεκριμένη θέση προορίζεται ο Στ. Πιτσιόρλας του ΤΑΙΠΕΔ. Πιο πιθανό είναι να δείτε στον επικείμενο ανασχηματισμό την κ. Κατσέλη να αναλαμβάνει πολιτική θέση.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια