Black Box 24/3/2016

Black Box 24/3/2016

- Όπως δείχνουν όλα, όταν με το καλό ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και κλείσει η συμφωνία, ο Στέργιος Πιτσιόρλας θα είναι ο νέος πρόεδρος του υπερταμείου στο οποίο θα περάσουν όλα σχεδόν τα περιουσιακά  στοιχεία του Δημοσίου. Πολλοί ερίζουν για τη θέση, αλλά ο Στέργιος Πιτσιόρλας έχει «κλειδώσει». Το βασικό του όπλο είναι η πολύ καλή σχέση που έχει με τον Πρωθυπουργό. Προσοχή, όχι με τον Νίκο Παππά αλλά απευθείας με τον Πρωθυπουργό.

- Άλλωστε με τις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο κ. Πιτσιόρλας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν είχε την ασπίδα του Πρωθυπουργού θα είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση εδώ και μήνες. Ο κ. Πιτσιόρλας όταν ζορίζουν τα πράγματα, σηκώνει το κινητό και λέει: «Αλέξη…» Τέτοια άνεση. Στο οπλοστάσιο του όμως, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ έχει και κάποια καθόλου ευκαταφρόνητα κανάλια επικοινωνίας με την ΝΔ. Με δύο λόγια είναι ο ιδανικός άνθρωπος για την εποχή και τη θέση.

- Με βάση τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ Κουαρτέτου και του διδύμου Τσακαλώτου-Σταθάκη, το υπερταμείο θα λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ουσιαστικά θα είναι μια εταιρία συμμετοχών που θα ελέγχει τις ΔΕΚΟ, το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και τα ακίνητα του Δημοσίου.

- Ένας-ένας, σιωπηλά οι πραγματικά πλούσιοι και ισχυροί έλληνες τα μαζεύουν και βάζουν πλώρη για το Λονδίνο. Αθόρυβα, χωρίς να τραβούν την προσοχή φεύγουν από τη χώρα και το Λονδίνο έχει αποκτήσει και πάλι μια ισχυρή ελληνική παροικία. Τα ακριβά εστιατόρια της βρετανικής πρωτεύουσας είναι γεμάτα από πλούσιους έλληνες.

- Όσους δεν έδιωξε το ταραγμένο κλίμα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, τους έδιωξε το περιουσιολόγιο, καθώς οι πραγματικά πλούσιοι έλληνες-και ιδιαίτερα οι εφοπλιστές- δεν έχουν καμία διάθεση να δηλώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ όλη την περιουσία τους ανά τον κόσμο. Ακόμα και τα εμπόδια που βάζει η ελληνική γραφειοκρατία με την εφορία κατοίκων μόνιμων κατοίκων εξωτερικού δεν έχουν επιπτώσεις στους ισχυρούς.

- Υπάρχουν λοιπόν επιχειρηματίες που ήταν διορατικοί και πούλησαν για να εγκατασταθούν στο Λονδίνο από την αρχή της κρίσης, όπως ο Γιώργος Παπάζογλου. Υπάρχουν άλλοι που έφυγαν με θόρυβο, όπως ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Τα πιο σοβαρά όμως έχουν γίνει διακριτικά και αθόρυβα. Στο Λονδίνο ζει η οικογένεια του Ευαγ. Μαρινάκη. Το ίδιο φημολογείται ότι ισχύει και για ορισμένα μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου. Στο Λονδίνο ζει πλέον μόνιμα και ο Θανάσης Λασκαρίδης, από τους μεγαλύτερους έλληνες εφοπλιστές και ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτήν την εβδομάδα στους καλούς κύκλους της Αθήνας, συζητείται ότι αναχώρησαν για μόνιμη διαμονή στο Λονδίνο και τα παιδιά του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου.

- Από τα 29 δις. ευρώ που είναι τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών τα 19-20 δις. ευρώ είναι αναβαλλόμενη φορολογία, δηλαδή λογιστικά κεφάλαια.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια