Black Box 27/3/2016

Black Box 27/3/2016

- Το due diligence για το Mega Channel είναι σε εξέλιξη. Επί της ουσίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας μεγαλομέτοχος και συγκεκριμένα ο Σταύρος Ψυχάρης, έχει συναινέσει με την πρόταση της πλευράς Βαρδινογιάννη. Αυτός ο οποίος φέρεται να αντιδρά – «δεν θα παραδώσω εγώ τα κλειδιά  του Mega στον Βαρδινογιάννη» λέει σε συνομιλητές του-  και να εξετάζει τις εναλλακτικές επιλογές του, είναι ο Φώτης Μπόμπολας.

- Μετά όμως τις εξελίξεις στην Κύπρο, με τη δίωξη που ασκήθηκε στον αδελφό του Φώτη, τον Λεωνίδα Μπομπόλα για το σκάνδαλο των σκουπιδιών, είναι πιθανόν η οικογένεια να υποχωρήσει στο θέμα του Mega με τη λογική να μην ανοίξει  άλλα μέτωπα, καθώς η συγκεκριμένη εξέλιξη  δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον όμιλο. Ωστόσο, ο Φώτης Μπόμπολας είναι απρόβλεπτος γιατί  τηρεί αποστάσεις ενίοτε από τον αδελφό του για διάφορα θέματα και πολύ περισσότερο από τον πατέρα του, Γιώργο Μπόμπολα. Η ιστορία πάντως μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι στα δύσκολα, η οικογένεια ενώνεται και αφήνει πίσω τις διαφορές που τις χωρίζει. 

- Η υπόθεση της Κύπρου πάντως, όπως σας είχαμε ειδοποιήσει έγκαιρα από τη στήλη, ούτε απλή είναι, ούτε εύκολη. Το βασικό πρόβλημα είναι η κατάθεση που έχει δώσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας του ομίλου ΗΛΕΚΤΩΡ, που ασχολείται με τα σκουπίδια  Αθ. Κατρής. Έχει παραδεχθεί στις αρχές ότι από το 2010 η εταιρία “λάδωνε” στελέχη των αρμόδιων  υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να φουσκώνουν τον όγκο των  σκουπιδιών που επεξεργάζονταν. Η διοίκηση Μπόμπολα και ο Αθ. Κατρής λέγεται ότι είχαν έρθει σε έντονη ρήξη μεταξύ τους. Τους δημοσιογράφους, τους εργάτες  και τους απλούς μηχανικούς εύκολα και χωρίς κόστος μπορεί “να τους πετάς  από τα παράθυρα”. Τα στελέχη και ιδιαίτερα αν έχεις τέτοιο παρελθόν μαζί τους, όμως, όχι .

- Τι περιμένουμε να ακούσουμε αύριο  Τρίτη στη Βουλή για τη διαφθορά; Στο γραφείο του πρωθυπουργού, λένε, υπάρχει ένας μεγάλος φάκελος  που περιέχει στοιχεία για διάφορες υποθέσεις. Από το μέγαρο Μαξίμου πάντως, δεν διαρρέουν κάτι  και κρατούν κλειστά χαρτιά τα χαρτιά τους.  Οι πληροφορίες στην αγορά υποστηρίζουν ότι το μενού του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει πολλά γνωστά ονόματα της αγοράς. Αλλά κι η αντιπολίτευση εμφανίζεται έτοιμη για μικρές και μεγάλες αντεπιθέσεις…

- Σε περίπου δύο μήνες αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί η κοινή εταιρεία διαχείρισης επιχειρηματικών δανείων που συγκροτούν  η Alpha Bank και η Eurobank, με συμμετοχή της EBRD και του KKR. Προφανώς, υπολογίζουν ότι σε  περίπου ένα μήνα, τέλος Απριλίου-αρχές Μαΐου, θα καταλήξει και κυβέρνηση με τους δανειστές για το πλαίσιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων. Πρόκειται για μία πολλαπλώς δυναμική σύμπραξη η οποία θα επιτρέψει στις τράπεζες να συνδιαχειριστούν τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και να μετέχουν στις τυχόν υπεραξίες που θα προκύψουν. Οι ρόλοι σ' αυτόν το γάμο είναι ξεκαθαρισμένοι αρχής εξαρχής: Alpha Bank και Eurobank βάζουν τα κόκκινα δάνεια, ΕBRD και KKR βάζουν τεχνογνωσία και χρήμα.

- Έγκλειστος  στις φυλακές  Κορυδαλλού παραμένει ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες  δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και ζήτησε να μεταφερθεί από την έκτη πτέρυγα, όπου φιλοξενούνται οι “επιφανείς” κρατούμενοι, βλέπε Άκης Τσοχατζόπουλος κλπ. Στην VIP πτέρυγα, κρατείται και ο μεγάλος ανταγωνιστής του, ο έτερος προφυλακισμένος έμπορος όπλων ο Δαφέρμος, με τον οποίο δεν έχει καθόλου καλή σχέση.  Ο Λιακουνάκος δεν ένιωθε άνετα με αυτή τη συγκατοίκηση και ζήτησε τη μεταφορά του. Η διοίκηση της φυλακής τον μετέφερε προσωρινά στο νοσοκομείο των φυλακών και αφού παρέμεινε εκεί για ένα διάστημα, βρέθηκε η λύση και τον μετέφεραν στη πτέρυγα όπου κρατείται ο βαρυποινίτης Βλαστός.

- Σοβαρά προβλήματα υγείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας και γνωστός επενδυτής  Γιώργος Σαλονίκης. Αν και η πρόσφατη περιπέτεια της  υγείας του είχε ευτυχή κατάληξη, ενέσκηψαν άλλα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν. Περαστικά.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια