Black Box 3/3/2016

Black Box 3/3/2016

- Έληξε τη Δευτέρα η προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega χωρίς κανείς από τους τρείς βασικούς μετόχους, ( Βαρδινογιάννης,  Μπόμπολας , Ψυχάρης)  να συμμετάσχει, καλύπτοντας το ποσό που του αναλογεί.

- Η πλευρά Βαρδινογιάννη λέει πως βάζει οποιαδήποτε στιγμή 5 εκατομμύρια,  αρκεί να καλύψουν το μερίδιο τους και οι άλλοι δύο μέτοχοι. Το κανάλι κερδίζει ρευστότητα που την στερεί από τους παραγωγούς. Η πλευρά Μπόμπολα μέσω της εταιρίας παραγωγών που διαθέτει περιμένει από την άλλη πλευρά να εισπράξει 12 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα υπάρχει και το θέμα των τυχόν νέων μετόχων, δηλαδή των Φιλιππόπουλου  και Μάρη.

- Κι ενώ οι μέτοχοι δεν έχουν έρθει σε μια συμφωνία μεταξύ τους, προκύπτει και το θέμα των αδειών που το περιπλέκει ακόμη περισσότερο. «Να δώσω τώρα 5 εκατ. και να κληθώ να πληρώσω κι άλλα για την άδεια» ή στη χειρότερη περίπτωση «να δώσω 5 εκατ. και να μην πάρω άδεια», είναι τα ερωτήματα  που βασανίζουν (δικαιολογημένα) τους μετόχους και άκρη προς παρόν δεν βγαίνει.

- Αύριο Παρασκευή συγκαλείται το ΔΣ του Μega και πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τα διάθετα δικαιώματα, δηλαδή το σύνολο της αύξησης. Στην αγορά φημολογείται ότι οι μέτοχοι θα πάρουν απόφαση στο ΔΣ  για νέα αύξηση, παρατείνοντας έτσι την αβεβαιότητα στο κανάλι, αλλά κερδίζοντας χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει  τι θα γίνει με τις άδειες, τι θα γίνει με τη σύγκρουση  Ψυχάρη-Κυβέρνησης κλπ.

- Προσδεθείτε γιατί άρχισαν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των τραπεζών για τη χρήση 2015. Οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να πάρουν τεράστιες προβλέψεις  (για όλο το αποτέλεσμα των  ΑQR)  και επιπλέον έχουν και το αυξημένο κόστος της χρηματοδότησης μέσω του ELA, οπότε οι ζημίες που θα παρουσιάσουν θα είναι εντυπωσιακά μεγάλες.

- Το περασμένο Σάββατο, στο  εστιατόριο 21 της Κηφισιάς, έτρωγαν μαζί ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Χατζηνικολάου.

- Μεγάλα ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του Χίλτον της Αθήνας. Το αυξημένο ενδιαφέρον  δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι η τράπεζα μπορεί να πετύχει τελικά ένα τίμημα που θα κινείται προς τα 200 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια