Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς 25% με 50% στο ρωσικό πετρέλαιο αν αντιληφθεί ότι η Μόσχα εμποδίζει τις προσπάθειές του για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Μιλώντας στο told NBC ο Τραμπ δήλωσε «πολύ θυμωμένος» με την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της ηγεσίας Ζελένσκι από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Εάν η Ρωσία και εγώ δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε μια συμφωνία για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Ουκρανία, και εάν πιστεύω ότι φταίει η Ρωσία -που μπορεί να μην φταίει- αλλά εάν πιστεύω ότι φταίει η Ρωσία, θα βάλω δευτερεύοντες δασμούς σε όλο το πετρέλαιο που βγαίνει από τη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.
«Αν δηλαδή αγοράζετε πετρέλαιο από τη Ρωσία, δεν μπορείτε να κάνετε επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Τραμπ. «Θα υπάρξει δασμός 25 έως 50 μονάδων σε όλο το πετρέλαιο».
Τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ έρχονται αφού προηγουμένως είχε επικρίνει τον Ζελένσκι, λέγοντας ότι «αρρώστησε» με τους χειρισμούς του στον πόλεμο και αποκαλώντας τον ψυτοδικτάτορα.
Είπε ακόμη ότι σκοπεύει να μιλήσει με τον Πούτιν αυτή την εβδομάδα.