Το διαστημικό σκάφος Parker Solar Probe της NASA, που εκτοξεύθηκε τον Αύγουστο του 2018 και έχει αρχίσει να μελετά τον ήλιο από κοντινότερη απόσταση σε σχέση με κάθε άλλο στο παρελθόν, άρχισε να στέλνει τα πρώτα αποκαλυπτικά στοιχεία που φωτίζουν τα αρκετά ακόμη μυστήρια του άστρου μας, σύμφωνα με το usa.greekreporter.com το οποίο αναφέρει ότι υπάρχουν και τέσσερις Έλληνες επιστήμονες στις ομάδες που είναι υπεύθυνοι για την εκτέλεση αυτής της σημαντικής επιστημονικής αναζήτησης και οι συνεισφορές τους είναι πολύτιμες σε αυτό το έργο της NASA.
On a mission to touch the Sun, #ParkerSolarProbe reported that all systems are A-okay during its third close approach to the surface of our closest star! With the spacecraft in good health, it will continue its mission until the end of the month. More: https://t.co/HddnhCqFRM pic.twitter.com/yMZ8UXmy18
— NASA (@NASA) September 3, 2019
Πρόκειται για τον ακαδημαϊκό-διαστημικό επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή, την ερευνήτρια Όλγα Μαλανδράκη του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τον αστροφυσικό Άγγελο Βουρλίδα του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ και τον Αθανάσιο Κουλουμβάκο του Ινστιτούτου Ερευνών, Αστροφυσικής και Πλανητολογίας στην Τουλούζη της Γαλλίας.
Η μελέτη των στοιχείων αυτών - με τη συμβολή Ελλήνων επιστημόνων- θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στην καλύτερη πρόγνωση του διαστημικού «καιρού», καθώς επίσης στην κατανόηση της συμπεριφοράς άλλων άστρων στο σύμπαν.
Οι επιστήμονες της αποστολής έκαναν τέσσερις σχετικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Nature».
LIVE NOW: What mysteries about our star is #ParkerSolarProbe uncovering as it journeys closer to the Sun than any human-made object ever before? Join our @NASASun experts on #NASAScience Live as they discuss new findings & ask questions using #askNASA. https://t.co/hAaF7Vvap0
— NASA (@NASA) December 4, 2019