Γούβες Εύβοιας: Από πυρόπληκτη, πλημμυροπαθής η γυναίκα του εξωφύλλου του Time (pic)

Γούβες Εύβοιας: Από πυρόπληκτη, πλημμυροπαθής η γυναίκα του εξωφύλλου του Time (pic)

Το χωρίο Γούβες στη Βόρεια Εύβοια που το καλοκαίρι του 2021, είχε καεί από τις μεγάλες φωτιές. κυριολεκτικά βυθίστηκε στη λάσπη από τις πλημμύρες της πρόσφατης κακοκαιρίας. 

Είναι το ίδιο χωριό, από όπου τραβήχτηκε η ιστορική φωτογραφία με τη συγκλονιστική «κραυγή» της κυρίας Παναγιώτας στις φωτιές του 2021, που επελέγη πρόσφατα από τον «Guardian» για το άλμπουμ των 50 χρόνων της Ευρώπης και τότε είχε γίνει πρωτοσέλιδο στο περιοδικό «Time». 

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, που αποτυπώνει την κραυγή μια ηλικιωμένης, της κυρίας Παναγιώτας που έβλεπε τη φωτιά να σαρώνει την Εύβοια, επέλεξε ο Guardian σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα γεγονότα που καθόρισαν την Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια.

Η εικόνα τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2021, στις Γούβες στην καταστροφική φωτιά της Εύβοιας και αποτυπώνει τον πόνο που έζησαν οι κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, μέσα σε ένα απόκοσμο σκηνικό.

«Δεκάδες τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια εν μέσω ενός ιστορικού καύσωνα που κορυφώθηκε στις αρχές Αυγούστου, όταν στον Λαγκαδά, κοντά στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 47,1 βαθμοί Κελσίου», αναφέρει ο Guardian.

Τα βάσανα της κυρίας Παναγιώτας, αλλά και του χωριού της στην Εύβοια δεν τελείωσαν το 2021 μιας και φέτος, πριν μερικές ημέρες οι κάτοικοι των Γουβών ήρθαν αντιμέτωποι με μια ακόμα καταστροφή, την κακοκαιρία Elias, η που χτύπησε με σφοδρότητα τη Βόρεια Εύβοια.

Το evima δημοσιεύει φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας που προσπαθεί να συμμαζέψει όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Στη φωτογραφία, φαίνεται να συνομιλεί με τον βουλευτή Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Ζεμπίλη για τη νέα συμφορά που βρήκε το χωριό της.